A Bitcoin fellendíti a piacot: 2024-ben 13,5 milliárd dolláros beáramlás

-

A digitális eszközbefektetési termékek a héten újabb nettó beáramlást könyvelhettek el, amelyet az Egyesült Államokban működő Bitcoin (BTC) spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) iránti erős kereslet hajtott.

Lassul a beáramlás

A CoinShares digitális eszközkezelő cég legfrissebb jelentése szerint a múlt héten mintegy 646 millió dollárt pumpáltak az intézményi kriptotermékekbe, ezzel a beáramlások éves szinten (YTD) 13,8 milliárd dolláros történelmi csúcsra (ATH) emelkedtek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Összehasonlításképp, ez a szám közel 29%-kal magasabb volt, mint az egész 2021-ben regisztrált összes beáramlás.

Mindezek ellenére a beáramlások jelentősen lelassultak a múlt héten, szemben az előző héten tapasztalt 862 millió dollárral.

bitcoin
Forrás: CoinShares

A teljes kezelt vagyon (AuM) 94,46 milliárd dollárra csökkent, ami 3,5%-os visszaesést jelent az előző héthez képest.

Az AuM, amely egy ETF beáramlásait és a mögöttes eszköz piaci értékét méri, az alap teljesítményének mérőszáma. Az AuM értéke annál magasabb, minél vonzóbbá válik a potenciális befektetők számára.

A Bitcoin végzi a nehéz munkát, az Ethereum ismét csalódást okoz

Ahogyan azt korábban kiemeltük, a befektetések oroszlánrészét a Bitcoin, a legnagyobb intézményi kriptotermék kaparintotta meg.

A Bitcoinhoz kötött alapok múlt héten 663 millió dollárnyi beáramlásról tettek tanúbizonyságot.

Az év eleje óta beáramló összes befektetés ezzel lenyűgöző 13,5 milliárd dollárra emelkedett.

A január elején kereskedésre engedélyezett amerikai spot ETF-ek továbbra is a középpontban vannak.

A SoSo Value adatainak elemzése szerint a múlt héten 483 millió dollárt tett ki az összes beáramlás ezekbe a viszonylag új befektetési formákba, négy nettó pozitív nap mellett.

A beáramlás azonban az előző heti közel 860 millió dolláros értékhez képest jelentősen visszaesett.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A CoinShares a jelentésében megjegyezte, hogy az ETF-ek iránti kereslet visszafogott volt március elejéhez képest. Az ETF-ek által regisztrált volumen ugyanis a múlt héten 17,4 milliárd dollárra esett vissza, szemben a március első hetében mért 43 milliárd dollárral.

Az Ethereumhoz kötődő alapoknak továbbra is nehézségeik voltak, és a negyedik egymást követő héten tapasztaltak kiáramlást, összesen 22,5 millió dollárt.

Érdekesség, hogy más vezető altcoinok dacoltak ezzel a negatívummal: a Solana (SOL) és a Litecoin (LTC) lenyűgöző, 4 millió dolláros, illetve 4,4 millió dolláros kiáramlást könyvelhetett el.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) szárnyal, ahogy a Raboo (RABT) ICO begyújtja a mém piaci őrületet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke. A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor...

Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

Ricardo Salinas Pliego, a Salinas csoport elnöke és Mexikó harmadik leggazdagabb embere határozottan támogatja a Bitcoint. A befektetőket az úttörő kriptovaluta vásárlására buzdítja. A mexikói milliárdos...

A jövedelemadó eltörlését javasolja Donald Trump

Donald Trump amerikai elnökjelölt és korábbi 45. elnök azt az ötletet vetette fel, hogy az országban szüntessék meg a jövedelemadót, és azt vámokkal helyettesítsék. Június 13-án...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!