A Bitcoin 20.000 dollárra? A Deutsche Bank felmérése a BTC jelenlegi rallyjáról

-

A Deutsche Bank által nemrégiben végzett fogyasztói felmérés szerint a válaszadók pesszimizmust mutattak a Bitcoin árfolyamával kapcsolatban, egyesek szerint a kriptovaluta értéke 20.000 dollár alá süllyedhet.

Az ügyfelek körében ez a váratlan hangulat bizonytalanságot jelezhet a Bitcoin árfolyamának alakulását illetően, miután március közepén rekordmagasságot ért el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogy arról a Bloomberg is beszámolt, a Deutsche Bank által nemrégiben megkérdezett fogyasztók megosztottak a Bitcoin kitartását illetően: nagyjából egyharmaduk azt jósolja, hogy a világ legnagyobb kriptovalutája az év végére 20.000 dollár alá esik.

bitcoin
Forrás: X

Ez 50.000 dolláros csökkenést jelent a BTC jelenlegi árfolyamában, ami a 2022-ben, egy elhúzódó medvepiac idején látott utolsó szintre hozná vissza.

A több mint 3600 megkérdezett mindössze 10%-a várta, hogy a Bitcoin december végére eléri a 75.000 dollárt.

A válaszadók mintegy 40%-a volt optimista azzal kapcsolatban, hogy a Bitcoin virágozni fog az elkövetkező években, míg 38% a Bitcoin eltűnését valószínűsítette.

A márciusi felmérésből ugyanakkor kiderült, hogy kevesebb mint 1% gondolta úgy, hogy a kriptopénz csak egy hóbort.

Az eredmények jelentős fordulatot jeleznek a hangulatban, a válaszadók jelentős része szkeptikusan nyilatkozott a Bitcoin hosszú távú életképességéről és jövőbeli árfolyam-pályájáról.

A Bitcoin 20.000 dollár alá esésével kapcsolatos várakozásokat különösen szembetűnőnek tartják, tekintettel a kriptopénz elmúlt hónapokban tapasztalt gyors emelkedésére, amelynek során az árak március közepén több mint 73.000 dolláros történelmi csúcsot értek el.

A cikk írásakor a BTC az előző 24 órában 1,61%-kal 70.115 dollárra esett. A Bitcoin idei 67%-os emelkedése felülmúlta a hagyományos eszközöket, például a globális részvényeket és az aranyat.

A felmérésben megfogalmazott pesszimista kilátások ellenére lényeges megjegyezni, hogy a Bitcoin jövőbeli ármozgására vonatkozó előrejelzések eleve spekulatívak.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Bitcoin optimista árfolyamfelhívásai

A Bitcoin árfolyamára vonatkozó optimista felhívások viszont úgy tűnik, hogy messze felülmúlják az ilyen jellegű medvés előrejelzéseket.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Peter Brandt, a piacok követésében több mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkező kereskedő arra számít, hogy a Bitcoin (BTC) jelenleg is tartó bikapiaca 200.000 dolláron tetőzik, szemben az eredetileg 120.000 dolláros előrejelzésével.

A Bitcoin árára vonatkozóan hét számjegyű célárakat is kitűztek.

A legismertebbek egyike az Ark Invest munkatársától, Cathie Wood-tól származik, aki most úgy véli, hogy az 1 millió dolláros Bitcoin-ár túlságosan konzervatív lenne 2030-ra.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A befektetők sorban állnak a 5thScape ICO-ján

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!