A Bitcoin bizonytalan jövő felé tart?

-

A jelenlegi árszinteken, a Bitcoin (BTC) értéke továbbra is a 2021-2022-es medvepiaci bázison ragad, állapította meg a CryptoQuant elemzője, a BaroVirtual egy új jelentésében.

Az elemző szerint a BTC „hosszú távú ellenállással” szembesült a 29,808-35,078 dolláros ársávban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az árszint volt az, ahol a Bitcoin a 2021-2022-es medvepiac alatt elérte a mélypontját, és a jelenlegi piaci ciklusban ez egy nagyon nehéz tartomány lett a coin számára, amit nehéz áttörni.

A BaroVirtual hozzátette továbbá, hogy a BTC jelenlegi áringadozásához hozzájáruló tényező a profitban tartott coin kínálatának mennyisége.

Ezzel kapcsolatban az elemző párhuzamot vont a jelenlegi ármozgás és a 2012-es és 2016-os bikapiacok korai szakaszában történtek között.

BaroVirtual megjegyezte,

„A nyereségben lévő kínálat mozgása koncepcionálisan emlékeztet a 2012. január-május és a 2015. október-2016. május közötti időszakokra”.

Ez alatt az elemző azt értette, hogy a jelenleg nyereségben lévő BTC mennyisége olyan szinten van, amely hasonló ahhoz, mint ami a 2012-es és 2016-os bikapiacok korai szakaszában volt.

Megerősítve, hogy a BTC nyereségben lévő kínálata is egy szűk sávban ragadt, a BaroVirtual azt mondta:

„Ugyanakkor a Bitcoin kínálatának hosszú távú ellenállása nyereségben (%) a 65,95-76,31-es tartománynak felel meg…”.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Ez mit jelent?

Ez azt jelentheti, hogy sokan tartják az alacsonyabb áron vásárolt coinokat, és arra várnak, hogy magasabb haszonnal eladhassák.

Ez megakadályozhatja, hogy a BTC áttörje a medvepiaci bázist, mivel azok a befektetők, akik már nyereséggel tartják, nagyobb nyereséggel akarják eladni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahhoz, hogy a coin árfolyama növekedni tudjon, át kell törnie a 65,95-76,31-es ellenállási tartományt.

Az elemző szerint:

„A Bitcoin árfolyama valószínűleg ellentmondásos vagy bizonytalan lesz, amíg sikeresen nem töri át a 65,95-76,31-es ellenállási tartományt. Másrészt a fentiek újbóli felhalmozódásra utalhatnak”.

Ez arra utal, hogy a BTC árfolyamának iránya bizonytalan maradhat, amíg nem töri át ezt az ellenállási tartományt, vagy pedig egy felhalmozási időszakon megy keresztül, amikor a befektetők többet vásárolnak belölle.

Olvastad már? Nézzünk rá a Bitcoin Minetrix-ra: átverés vagy legális?

Kiemelt kép: Charles Thompson képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!