Digitális értékpapírokkal kezdenek kísérletezni az Angol Államkincstárban

-

Az Egyesült Királyság a hivatalos információk alapján 2024 első negyedévében kezdi meg a munkát a kriptoeszközökkel, és a jelenlegi elképzelések alapján kizárólag a digitális értékpapírokra fognak fókuszálni.

Helen Boyd, a szigetországban működő pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority tőkepiaci részlegének az elnöke egy, a napokban zajló rendezvényen tartott beszédet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CCData Digital Asset Summit előadásán Boyd megosztotta a hallgatósággal, hogy az Államkincstár egy saját, digitális eszközökkel foglalkozó kezdeményezést fog indítani a következő negyedévben.

Az FCA a törvények értelmében független szabályozó hatóságnak minősül, a gyakorlatban azonban az Államkincstár égisze alatt működik.

Az FCA idén augusztusban indított egy Digital Sandbox nevű projektet, amely az elképzelések alapján a technológiai vállalkozásoknak nyújt segítséget a termékfejlesztésben, az Államkincstár projektje viszont más lenne.

A Digital Securities Sandbox teljesen új rendszert alakítana ki, amely lehetővé tenné, hogy a tokenizált, digitalizált értékpapírok nyújtotta lehetőségeket próbálják ki

A tisztviselők megfogalmazása alapján az eltérő kialakítás ellenére az Államkincstár kezdeményezése is elsősorban a vállalkozásokat célozná, azoknak nyújtana több lehetőséget.

Az alap elképzelés az, hogy új pénzpiaci infrastruktúrát építenének ki, amely a digitális eszközök technológiáját használná, és amely lehetővé tenné, hogy számos funkciót kipróbáljanak a digitális értékpapírok terén, és ehhez biztosítsák a megfelelő jogi, törvényi szabályozásokat, keretrendszereket.

Boyd elmondta, hogy a kriptoipar szempontjából a jövőben is az FCA lesz az első számú szabályozó hatóság, bár még nincsen teljes mértékben letisztázva, hogy mely területeken lenne nagyobb döntési jogköre a hivatalnak, és melyek maradnának meg az Államkincstár felügyelete alatt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Egyesült Királyságban a közelmúltban némileg szigorodtak a kriptós törvények, az Államkincstár többek között a teljes tiltást is fontolóra vette a kriptobefektetések telefonos értékesítése esetén.

Az FCA pedig figyelmeztetést adott ki az országban működő vállalatok részére, hogy a tevékenységük folytatásához meg kell felelniük az FCA által megadott követelményeknek.

Olvastad már? A Binance segített Thaiföldnek felszámolni egy kriptopénz bűnözői hálózatot

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: 12019 képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.28.

Prémium Solana (SOL) A piac napközbeni gyengesége ellenére, ahogy a Bitcoin és az Ethereum küzd, a Solana (SOL) árfolyam trendje fenntartja az optimizmust. Annak ellenére, hogy a múlt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!