A Binance segített Thaiföldnek felszámolni egy kriptopénz bűnözői hálózatot

-

A világ legnagyobb tőzsdéje, a Binance állítólag együttműködött a thaiföldi bűnüldözési hatóságokkal a kriptókat pénzmozgásra használó bűnbandák felszámolásában.

A Binance nyomozónak állt

Egy október 3-án közzétett blogbejegyzés szerint a Binance nyomozói csapata két műveletben is segítette a Thai Királyi Rendőrséget, ami a legfontosabb résztvevők letartóztatásában és vagyonelkobzásban végződött.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nevezetesen, az első ügy a Binance, a Thai Királyi Rendőrség és az Egyesült Államok Belbiztonsági Nyomozó Irodája (HSI) közös műveletét jelentette, amelynek célja a csalások felelőseinek elfogása volt.

A csoport módszere a tapasztalatlan befektetőkkel való bizalomépítés volt, és arra csábította őket, hogy pénzt helyezzenek el csalárd befektetési platformokon.

A csalók ezután a kezdeti befektetéseken hamis nyereséget mutattak ki, hogy az ügyfeleket további eszközök befizetésére csábítsák, hogy a végén az összes pénzzel eltűnjenek.

A Binance és a HSI értékes információval szolgált a thaiföldi rendőrségnek, amelynek segítségével a bűnszervezet öt kulcsfontosságú tagját letartóztatták.

Emellett 277 millió dollár értékű vagyontárgyakat foglaltak le, amelyek között luxusautók és ingatlanok is voltak.

A Binance egy másik nagy kriptocsalás leleplezésében is közreműködött, amelyben nemzetközi bűnszervezetek vettek részt.

A Binance a hírszerzési információk szolgáltatása mellett azt is közölte, hogy Thaiföldre küldött egyik tisztviselőjét, hogy segítsen a nyomozásban.

A művelet az ország különböző városaiban tömeges razziához vezetett. Végül luxusházakat, csúcskategóriás járműveket és 440 000 dollár készpénzt találtak a nyomozók.

A Binance azt is állította, hogy az elmúlt három évben több mint 103.000 hasonló megkeresésben nyújtott segítséget a világ minden tájáról.

binance
 

A Binance továbbra is jogi nehézségekkel küzd

A Binance fenti törekvései ellenére a tőzsde és vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) 2023-ban jogi problémák tömkelegével szembesült.

Az év elején az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) beperelte a tőzsdét az amerikai értékpapírtörvények megsértése miatt.

A legújabb fejlemény, hogy csoportos keresetet nyújtottak be az amerikai ága, a Binance.US és a CZ ellen, mivel azt állítják, hogy szándékosan megkárosították versenytársát, az FTX-et, amely tavaly csődbe ment.

A Binance a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a CoinGecko szerint a 24 órás kereskedési volumene meghaladja az 5 milliárd dollárt.

A stabilitásának bármilyen kockázata komoly következményekkel járhat a kriptopénzpiac egészére nézve.


Olvastad már? A Fed vizsgálóbiztosai a kriptopénzeket okolják a Silvergate Bank leállítása miatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!