Ez az AI projekt talán most mentette meg az FTX befektetőit

-

Az FTX, az intenzív növekedéséről és változatos befektetési portfóliójáról ismert kriptopénz tőzsde talán aranybányára akadt az Anthropicba, egy vezető AI startupba és az OpenAI félelmetes riválisába történő befektetésével.

Az Anthropic jelenleg tárgyalásokat folytat legalább 2 milliárd dollárnyi új finanszírozás megszerzéséről, miután a múlt héten az Amazon jelentős, 1,25 milliárd dolláros befektetési kötelezettségvállalást tett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Anthropic fejlesztette ki Claude-ot, egy chatbotot, amely közvetlen versenytársa az OpenAI ChatGPT-jének.

A vállalat az új befektetéssel együtt elképesztő, 20 és 30 milliárd dollár közötti piaci értékelést céloz meg.

Ez monumentális ugrás az idén márciusi 4 milliárd dolláros értékeléshez képest. Siker esetén az Anthropic részvényei jóval értékesebbek lennének, mint az OpenAI részvényei, a bevételre vetített értékelési szorzók alapján.

Az FTX befektetői számára ez egy szerencsés esemény lehet

A kriptopénz-tőzsde már működésének idején diverzifikálta befektetéseit, hogy nagy potenciállal rendelkező technológiai startupokat is bevonjon, és úgy tűnik, az Anthropic tökéletesen illik a képbe.

A startup nemcsak ígéretesnek bizonyult az AI szektorban, hanem befektetéseket is vonzott a legmagasabban jegyzett cégektől, ami jelentősen megnövelte az értékelését.

Mivel az FTX csődeljáráson megy keresztül, az Anthropic felértékelődő piaci értéke pénzügyi támaszként szolgálhat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az olyan nagy értékű, gyorsan növekvő vállalatokba történő befektetések, mint az Anthropic, most több hozamot kínálnak az FTX befektetőinek a csődeljárás alatt, ezáltal mérsékelve a pénzügyi kockázatokat.

Az FTX stratégiai lépése, hogy az Anthropicba fektessen be, mesteri húzásnak tekinthető.

Különösen egy olyan időszakban, amikor a kriptopiac tele van volatilitással és bizonytalansággal, mivel egy gyorsan növekvő AI startuphoz csatlakozik, amely képes lehet arra, hogy megzavarja vagy akár az AI-iparág élére álljon.


Olvastad már? Szakad a PEPE, a Meme Kombat maga alá gyűri a békás érmét?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!