A VanEck viccesen kigúnyolta a kriptokereskedőket

-

A VanEck, a jól ismert befektetési alapkezelő cég nemrég indította el Ethereum ETF-jét, amelyről rögtön az elején kiderült, hogy bukta.

Az ETF csekély 2 millió dolláros kereskedési volument generált, ami messze elmarad a Bitcoin futures ETF-ek teljesítményétől, amelyek az első napon 500-szorosát teljesítették egy bikapiac alatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A gyenge teljesítmény széles körű gúnyolódást váltott ki a kripto-ágazatban, sokan megkérdőjelezték egy újabb futures alapú ETF szükségességét, különösen az Ethereum esetében.

Meglepő módon a VanEck a Twitteren reagált a kritikára egy tweetben, ami így szólt: „LOW VOLUME, just like your jpegs”.

Figyelembe véve a vállalat konzervatív természetét és azt a komolyságot, amellyel általában az üzleti tevékenységét végzi, ez a tweet váratlan volt és váratlanul érte a kriptoközösséget.

A tweet egy game-changer volt. Nemcsak a kritikát hárította el, hanem megnyerte a céget kigúnyoló „kriptobarátok” szívét is.

A tweet rengeteg pozitív visszajelzést generált, és olyan kommentek özönlöttek be, mint „hogyan jelentkezhetek posztolónak a VANECK-nél”.

Úgy tűnik, hogy a VanEcknek sikerült megfordítania a helyzetet a humor és az önirónia felkarolásával, ami ritka lépés egy ilyen méretű cégnél.

Jövőbeli ETF-probléma

Egyértelmű, hogy az intézményi befektetők nem áhítoznak egy újabb futures alapú ETF után.

A közvetlen kripto ajánlatok elérhetőségével úgy tűnik, kevés okuk van az intézményeknek arra, hogy egy kevésbé közvetlen befektetési eszközt válasszanak, mint például egy futures alapú ETF.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezt az érzést tükrözte a 2 millió dolláros kereskedési volumen, amely a közösségi médiaplatformokon gúny tárgyává vált.

A VanEck Ethereum ETF-je talán nem indult olyan kasszasikerrel, mint amilyet a vállalat remélt, de a közösségi média szellemes reakciója minden bizonnyal beszédtémává tette a kriptoközösségben.


Olvastad már? Szakad a PEPE, a Meme Kombat maga alá gyűri a békás érmét?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!