Az XRP megugrik, mivel a SEC elveszíti a fellebbezést a Ripple-határozat ellen

-

Október 3-án hozott ítéletében Analisa Torres kerületi bíró elutasította az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) azon kérelmét, hogy fellebbezzen a Ripple Labs ellen elszenvedett vereség ellen.

Torres bírónő korábbi, július 13-i döntésében úgy ítélte meg, hogy a Ripple nem sértette meg a szövetségi értékpapírtörvényt azzal, hogy XRP tokenjét nyilvános tőzsdéken értékesítette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC arra hivatkozva próbált fellebbezni a döntés ellen, hogy egy ilyen jellegű fellebbezésnek számos per szempontjából jelentősége lenne.

A bíró azonban nem értett egyet ezzel, és kijelentette, hogy nincs érdemi alapja a megállapításairól alkotott eltérő véleményeknek, és hogy a fellebbezés nem mozdítaná elő jelentősen az ügyet a megoldás felé.

Az XRP a győztes

A döntést követően az XRP árfolyama gyorsan, közel 10%-kal megugrott, „leválva a piac többi részétől” – jegyezte meg a Santiment.

Bár az ezt követő órákban e nyereség nagy részét elveszítette, az XRP az elmúlt 24 órában a legtöbb nyereséggel rendelkező kriptopénzeszköznek számított. Az altcoin a cikkírás idején 0,53 dolláron cserélt gazdát.

A közelmúltbeli döntés az altcoin körüli viták fellendüléséhez is vezettek.

A Santiment által nyomon követett adatokból kiderült, hogy az ítéletet követően az XRP társadalmi dominanciája a legmagasabb szintre emelkedett, amit legutóbb akkor láttunk, amikor a Ripple július 13-án megszerezte első győzelmét a SEC ellen.

xrp
Forrás: Santiment

A szerkesztés időpontjában az XRP társadalmi dominanciája 6,45% volt.

Egy eszköz társadalmi aktivitásának növekedése és a megfelelő árfolyam-ralli gyakran bikának számít. Amennyiben a hangulat továbbra is pozitív marad, az XRP árfolyama további árnövekedésnek lehet tanúja.

A 12 órás grafikonon a felhalmozás folyamatosan emelkedett a token spot kereskedői körében.

Mivel a kulcsfontosságú momentummutatók a középvonalaik felett pihentek, az XRP felhalmozása meghaladta a terjesztést.

XRP
Forrás: tradingview.com

A token Relative Strength Index (RSI) és Money Flow Index (MFI) értéke 59,40, illetve 61,03 volt.

Továbbá, az alt Chaikin Money Flow (CMF) pozitív 0,02-es értéket adott vissza a cikk írásakor.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A nulla vonal feletti CMF-értéket gyakran a piaci erősség jelének tekintik, mivel a további árnövekedéshez szükséges likviditás beáramlását jelzi.

Bár a gyors árrobbanások jellemzően jelentős instabilitással járnak, a Bollinger-szalagok mutatója azt jelezte, hogy az XRP minimális volatilitást mutatott az ármozgása során.

A cikkírás idején a mutató felső és alsó sávja közötti különbség szinte nem is mutatkozott, ami arra utal, hogy az XRP-piac viszonylag stabil.

Olvastad már? Szakad a PEPE, a Meme Kombat maga alá gyűri a békás érmét?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!