Arthur Hayes: A Bitcoin ára túlszárnyalhatja a 750.000 dollárt

-

A BitMEX korábbi vezérigazgatója, Arthur Hayes bikás előrejelzést tett a Bitcoin lehetséges árfolyamáról.

Hayes szerint a Bitcoin 2026-ra 750.000 és 1 millió dollár közötti értéket érhet el, ami felülmúlja a legtöbb jelenlegi előrejelzést.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legfontosabb okok Hayes szerint több kulcsfontosságú tényező összejátszása juttathatja a Bitcoint ilyen soha nem látott magasságokba.

Először is, egy pénzügyi válságra számít, amelynek következtében a kamatlábak nullára eshetnek, vagy egy olyan forgatókönyvre, amelyben a kamatlábak emelkednek, de nem olyan gyorsan, mint a kormányok kiadási arányai.

Egy ilyen helyzetben Hayes szerint a Bitcoin 2024 végére 70.000 dollár körüli értéket érhet el, részben a kripto feleződése miatt.

Emellett több tőzsdén kereskedett alap elindítását is előrevetíti a nagy vagyonkezelők által az Egyesült Államokban, Európában és esetleg Hongkongban.

Hayes kifejti:

„Ekkor kezdődik az igazi bikapiac”.

Elképzelése szerint nemcsak a Bitcoin, hanem más pénzügyi eszközök, köztük az olyan részvényindexek, mint a NASDAQ és az S&P is rekordszinteket érnek el.

Kína hozzáállása a Bitcoinhoz

Kínára térve Hayes kitért a kriptovalutákkal szembeni vélt keménykedésre az országban.

A közhiedelemmel ellentétben, miszerint Kína teljesen betiltotta a kriptovalutákat, Hayes szerint a valóság árnyaltabb.

Kína valóban megnehezítette a kriptokereskedelmet a tőzsdék kiszorításával, de az állampolgárok továbbra is birtokolnak bitcoint.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hayes szerint a kínai kormány legfőbb gondja a társadalmi stabilitás fenntartása.

Ezt az aggodalmat fokozta a kriptóhoz hasonló volatilis eszközökkel való tömeges spekuláció miatti helyi zavargások lehetősége.

Továbbá a Bitcoin-bányászat környezeti hatása és jelentős áramfogyasztása is szerepet játszott Kína szigorú intézkedéseiben.

Hayes hangsúlyozta Hongkong egyedülálló helyzetét, amely a geopolitikai és technológiai megfontolások miatt kulcsfontosságú szereplőként szolgálhat a kriptotérségben.

Olvastad már? Nézzünk rá a Bitcoin Minetrix-ra: átverés vagy legális?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!