Arthur Hayes: A Bitcoin ára túlszárnyalhatja a 750.000 dollárt

-

A BitMEX korábbi vezérigazgatója, Arthur Hayes bikás előrejelzést tett a Bitcoin lehetséges árfolyamáról.

Hayes szerint a Bitcoin 2026-ra 750.000 és 1 millió dollár közötti értéket érhet el, ami felülmúlja a legtöbb jelenlegi előrejelzést.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legfontosabb okok Hayes szerint több kulcsfontosságú tényező összejátszása juttathatja a Bitcoint ilyen soha nem látott magasságokba.

Először is, egy pénzügyi válságra számít, amelynek következtében a kamatlábak nullára eshetnek, vagy egy olyan forgatókönyvre, amelyben a kamatlábak emelkednek, de nem olyan gyorsan, mint a kormányok kiadási arányai.

Egy ilyen helyzetben Hayes szerint a Bitcoin 2024 végére 70.000 dollár körüli értéket érhet el, részben a kripto feleződése miatt.

Emellett több tőzsdén kereskedett alap elindítását is előrevetíti a nagy vagyonkezelők által az Egyesült Államokban, Európában és esetleg Hongkongban.

Hayes kifejti:

„Ekkor kezdődik az igazi bikapiac”.

Elképzelése szerint nemcsak a Bitcoin, hanem más pénzügyi eszközök, köztük az olyan részvényindexek, mint a NASDAQ és az S&P is rekordszinteket érnek el.

Kína hozzáállása a Bitcoinhoz

Kínára térve Hayes kitért a kriptovalutákkal szembeni vélt keménykedésre az országban.

A közhiedelemmel ellentétben, miszerint Kína teljesen betiltotta a kriptovalutákat, Hayes szerint a valóság árnyaltabb.

Kína valóban megnehezítette a kriptokereskedelmet a tőzsdék kiszorításával, de az állampolgárok továbbra is birtokolnak bitcoint.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hayes szerint a kínai kormány legfőbb gondja a társadalmi stabilitás fenntartása.

Ezt az aggodalmat fokozta a kriptóhoz hasonló volatilis eszközökkel való tömeges spekuláció miatti helyi zavargások lehetősége.

Továbbá a Bitcoin-bányászat környezeti hatása és jelentős áramfogyasztása is szerepet játszott Kína szigorú intézkedéseiben.

Hayes hangsúlyozta Hongkong egyedülálló helyzetét, amely a geopolitikai és technológiai megfontolások miatt kulcsfontosságú szereplőként szolgálhat a kriptotérségben.

Olvastad már? Nézzünk rá a Bitcoin Minetrix-ra: átverés vagy legális?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!