A Bitcoin betör a 47.000 dolláros tartományba

-

A Bitcoin (BTC) a közelmúltban kitörést produkált, és egy új tartományba lökte az árfolyamát, amely jelentőséggel bír a jövőbeli pályája szempontjából.

Mivel az árfolyam elérte a kritikus szintet, a korábban short pozíciókat felvett kereskedők kudarccal szembesültek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin a 47.000 dolláros árzónába lépett

A Bitcoin napi időkeretben történő elemzése azt mutatta, hogy a január 14. körül bekövetkezett csökkenése óta küzd a MA (sárga vonal) túllépése érdekében.

A korábban támaszként funkcionáló sárga vonal ellenállássá változott, amint az árfolyam trendje alá süllyedt.

A közelmúltban a BTC pozitív tendenciákat mutatott, sikeresen áttörve a sárga vonal fölé, és visszaalakítva azt egy támaszszintté 44.300 dollár körül.

bitcoin
Forrás: TradingView

Figyelemre méltó elmozdulásra január 8-án került sor, amikor az árfolyam a 45.000 dolláros tartományba ugrott, meghaladva azt a szintet, amelyet a BTC az elmúlt hónapokban nem gyakran ért el.

Az írás időpontjában a Bitcoin több mint 4%-os emelkedéssel kereskedett, és betört a 47.000 dolláros ártartományba.

A mozgás erősségét jól mutatta a Relative Strength Index (RSI), amely a túladott zóna felé tendált.

A Bitcoin short pozíciókat találat érte

A Coinglass Bitcoin likvidációs grafikonjának elemzése azt mutatta, hogy a közelmúltbeli árfolyam-emelkedés hatással volt a short pozíciókkal kereskedőkre.

A short pozíciók február 7. óta jelentős likvidálásokkal szembesültek az árfolyam emelkedésével.

A kereskedés február 7-i végén a short likvidációs volumen meghaladta a 33 millió dollárt, szemben a long pozíciók 5 millió dollár körüli értékével.

bitcoin
Forrás: Coinglass

A tendencia február 8-án is folytatódott, a short likvidálások volumene meghaladta a 34 millió dollárt, míg a long pozíciók 4 millió dollár körüli összeget regisztráltak.

Az Open Interest enyhén emelkedik

A Bitcoin Open Interest elemzése a Coinglass-on a közelmúltban a pénzbeáramlás növekedését mutatta, ami a BTC Open Interest január 8-i enyhe növekedésében nyilvánult meg.

A mutató 19 milliárd dollár körüli összeget regisztrált, ami hetek óta az első alkalom, hogy a Bitcoin Open Interest erre a szintre emelkedett.

Az írás időpontjában 20 milliárd dollár fölé emelkedett, ami szintén új szint. A szerény növekedés ellenére a kereskedők óvatosnak tűntek, ahogyan azt a finanszírozási ráta diagramja is jelezte.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Miközben a finanszírozási ráta pozitív maradt, az utóbbi időben nem volt jelentős mozgás. Azonban a finanszírozási ráta állapota azt sugallja, hogy a vevők még mindig a kezükben tartják az irányítást.

Amennyiben a Bitcoin képes fenntartani ezt az új ársávot, ez egy kiindulópont lehet a magasabb árszintek felé.


Olvastad már? Közhírré tétetik: megérkezett a Polygon láncra a várt utód, a Sponge V2

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!