A Bitcoin 27 ezer dollár fölé emelkedik, de vajon megállja a helyét?

-

Közel egyhetes várakozás után a Bitcoin (BTC) végre ismét a 27.000 dolláros határ fölé tudott emelkedni.

Vajon a Bitcoin képes lesz fenntartani a pumpát, vagy ismét 26.000 dollárra zuhan?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin végre 27.000 dollár fölé került

A Bitcoin árfolyama október 9-én árkorrekciónak volt tanúja, amely a coin árfolyamát jóval 27.000 dollár alá szorította.

Néhány napos várakozás után azonban a BTC árfolyama meredek emelkedésnek volt tanúja.

A CoinMarketCap szerint a BTC árfolyama csak az elmúlt 24 órában több mint 3%-kal emelkedett.

A cikk írásakor a BTC 28.400 dolláron kereskedett, a piaci kapitalizációja pedig meghaladta az 544 milliárd dollárt.

A jó hír az volt, hogy az árfolyam-emelkedést a Bitcoin kereskedési volumenének több mint 140%-os növekedése követte, ami általában bikás jelnek tekinthető.

A Santiment október 16-i tweetje rámutatott egy olyan okra, aminek nagy szerepe lehetett a Bitcoin árfolyamának felemelésében.

A tweet szerint a BTC hatalmas mennyiségű nyugvó kínálati mozgásnak volt tanúja. Egészen pontosan a legnagyobb mennyiségű szunnyadó BTC július óta cserélt tárcákat.

A Glassnode adataiból kiderült, hogy a hosszú távú tulajdonosok bizalma is mérhetetlenül nagy volt a BTC iránt.

Ez a hosszú távú birtokosok kínálatának erőteljes emelkedéséből is kitűnt az elmúlt hónapban.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Nemcsak a hosszú távú tulajdonosok, hanem az általános piac is úgy tűnt, hogy nagy reményeket fűz a BTC-hez, mivel a tőzsdei tartalék csökken. Ez azt jelentette, hogy a token nem volt eladási nyomás alatt.

Sőt, az amerikai befektetők inkább BTC-t vásároltak, ami a BTC Green Coinbase prémiumából is látszott.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A származtatott befektetők is hajlandóak voltak magasabb áron megvenni a BTC-t, amit a cikkírás idején a zöld Funding Rate is mutatott.

Vajon a Bitcoin fenntartja a pumpát?

A Bitcoin egyéb mérőszámai is azt mutatták, hogy a BTC valószínűleg fenntartja emelkedő tendenciáját.

Például a kriptók királya körüli bikás hangulat több mint 19%-kal megugrott az elmúlt 24 órában.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

A MACD azt mutatta, hogy a bikák hamarosan átvehetik a medvék felett a hatalmat. Emellett a Bitcoin Chaikin Money Flow (CMF) is emelkedést regisztrált, és a semleges szint felé tartott.

Ennek ellenére a Money Flow Index (MFI) medvés volt, mivel déli irányba vette az irányt, ami korlátozhatja a BTC árfolyamának emelkedését.

Olvastad már? A Wall Street Memes ($WSM) már javában égeti a tokeneket, felülmúlhatja a Dogecoin, a Shiba Inu vagy a Pepe sikerét?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!