5 milliárd dollárnyi bitcoint tart az amerikai állam

-

Az USA hatóságai a Bitfinex elleni hackertámadás és a Silk Road feketepiacának a leállítása után jutottak hozzá a legnagyobb mennyiségű bitcoinhoz, de a lefoglalt coinok pontos összege ismeretlen.

Az viszont biztos, hogy az USA kormánya így a legnagyobb tulajdonosok közé tartozik, több, mint 200 ezer bitcoinnal, amelyek összértéke jelenleg eléri az 5 milliárd dollárt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A három legnagyobb bitcoin lefoglalás 2020-ban vagy azóta történt, kezdve a Silk Road egyik tárcájának a megszerzésével 2020 novemberében, amelyben 69 ezer bitcoint tartottak.

bitcoin
Forrás: Dune

A Bitfinextől ellopott pénzt 2022 januárjában foglalták le, ekkor került a hatósághoz újabb 94 ezer bitcoin, 2022 márciusában pedig az úgynevezett James Zhong ügyben 51 ezer bitcoint foglaltak le a hatóságok.

bitcoin
Forrás: Dune

Az információk alapján a kormány által birtokolt coinok nagy része hidegtárcákban van tartva, offline, titkosítva, az Igazságügy-minisztérium és az Adóhivatal kezelésében.

Mikor a hatóságok pénzeszközöket foglalnak le, a törvények értelmében ezek nem kerülnek azonnal kormányzati tulajdonba.

A Rendőrbírói Szolgálat van megbízva a lefoglalt tételek kezelésével, és az ő tulajdonukba kerülnek ezek a bitcoinok, ha a bíróság úgy dönt, hogy a lefoglalás véglegessé válik.

A kormány időről időre értékesít is valamennyit a lefoglalt coinokból, aukció keretein belül, szintén bírósági felügyelet mellett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A legnagyobb hírverést kapó aukciót 2014-ben szervezte a kormány, amikor a milliárdos Tim Draper 30 ezer bitcoint vásárolt a hatóság által lefoglalt készletből.

Az utóbbi években viszont nyilvános aukción hirdetik meg a coinokat, kriptotőzsdék részvételével.

Idén márciusban is történt egy ilyen eladás, akkor a Coinbase közreműködésével bocsátottak áruba 9118 bitcoint, ez derül ki a tőzsde által nyilvánosságra hozott dokumentumokból, amelyeket a törvények értelmével publikussá kell tenniük.

Olvastad már? A Binance leállítja az új felhasználók befogadását, az Egyesült Királyságban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!