Tim Draper szerint a Bitcoin elérheti a 250.000 dollárt

-

Tim Draper, a Bitcoin korai és bikás befektetéseiről ismert kockázati tőkés felülvizsgálta előrejelzését arra vonatkozóan, hogy a kriptovaluta mikor éri el a 250 000 dollárt.

Míg Draper eredetileg 2022 végére prognosztizálta ennek a mérföldkőnek az elérését, a jelenlegi piaci viszonyok miatt az idővonalát 2025-re tolta ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cikk megjelenésének időpontjában a Bitcoin 30.402 dolláron kereskedik, ami messze van Draper ambiciózus árcéljától, de a befektető továbbra is kitart jóslata mellett.

Draper 2014 óta lelkes híve a bitcoinnak, amikor 2014-ben 29.656 bitcoint vásárolt az amerikai szövetségi árverésén elképesztő 18,7 millió dollárért.

A coinok, amelyeket eredetileg az azóta megszűnt dark web piactérről, a Silk Roadról koboztak el, bölcs befektetésnek bizonyultak, mivel a Bitcoin értéke a következő években ugrásszerűen megnőtt.

Draper előrelátása a Bitcoin potenciálját illetően már akkor is nyilvánvaló volt, mivel három éven belül 10.000 dolláros árat jósolt, ezt a célt a Bitcoin 2017-ben túlszárnyalta.

A közelmúltbeli visszaesések ellenére – beleértve a Federal Reserve szigorúbb monetáris politikáját és a nagy iparági cégek csődsorozatát, amely tavaly sokkolta a kriptovilágot, Draper továbbra is bízik a kriptopénzben.

Számos olyan tényezőt említ, amelyek hozzájárulhatnak a Bitcoin emelkedéséhez, többek között a női befektetők számának növekedését, a kiskereskedők potenciális költségmegtakarítását és a közelgő, 2024-es Bitcoin-felezési eseményt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Draper úgy véli, hogy a nők alulreprezentáltsága a Bitcoin-piacon, akik a kiskereskedelmi kiadások 80%-át ellenőrzik, jelentős katalizátora lehet a Bitcoin emelkedésének.

Emellett azzal érvel, hogy a kiskereskedők a dollárhoz képest körülbelül 2%-ot spórolhatnak minden egyes Bitcoinban történő vásárláson, ami ösztönözheti a kriptovaluta szélesebb körű elterjedését.

A jelenlegi piaci körülmények és a késleltetett ütemterv ellenére Draper meggyőződése a Bitcoinról továbbra is töretlen.


Olvastad már? Csökken a rendelkezésre álló Bitcoin készlet a tőzsdéken

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!