A Fidelity Bitcoin ETF-e a katalizátor, amire a BTC-nek szüksége van?

-

Az elmúlt hónapban számos alap, mint például a BlackRock, mutatott érdeklődést a Bitcoin (BTC) iránt a Spot ETF-ek bejelentésével, amelyek masszív bikás hangulatot generáltak a Bitcoin iránt.

Összehasonlításképpen, az ETF-ek olyan befektetési eszközök, amelyek célja, hogy a befektetők számára hozzáférhető és szabályozott módon biztosítsák az adott eszközzel szembeni expozíciót.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek az ETF-ek követik az árfolyamokat, és lehetővé teszik a befektetők számára, hogy a hagyományos tőzsdéken vásároljanak és adjanak el részvényeket.

Jóváhagyásuk jelentős előnyökkel járna a Bitcoin és a szélesebb piac számára.

A BlackRockon kívül azonban más alapok is érdeklődést mutatnak a Bitcoin iránt. A Fidelity, egy nagy vagyonkezelő cég, nemrég újra benyújtotta a BTC ETF-re vonatkozó kérelmét.

A Fidelity 2021-ben eredetileg a Wise Origin Bitcoin Trust elindítására nyújtott be kérelmet az amerikai SEC-hez.

A SEC azonban 2022-ben elutasította ezt a törekvést.

Ez az újbóli benyújtás azt sugallja, hogy a jogalkotó és irányító testületek talán kezdenek kegyes szemmel tekinteni a Bitcoin és a hozzá kapcsolódó pénzügyi eszközökre.

Ráadásul a szabályozott tőzsdéken kereskedő Bitcoin ETF-ek zökkenőmentes és kényelmes módot biztosítanának a befektetők számára a pozíciókba való be- és kilépésre.

Ez a megnövekedett likviditás segíthet az áringadozás mérséklésében, az eladási és vételi árfolyamkülönbségek csökkentésében és az általános piaci stabilitás javításában.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hogyan áll a Bitcoin?

A cikk megjelenésének időpontjában a BTC 30.400 dolláron kereskedett. Árfolyama az elmúlt napokban jelentősen erősödött.

A növekvő árral párhuzamosan a Bitcoin-tulajdonosok száma is nőtt.

Mindezen pozitív fejlemények ellenére azonban látható volt, hogy a kiegyensúlyozott hangulat továbbra is negatív maradt.

Ez azt jelezte, hogy a Bitcoinra vonatkozó negatív megjegyzések száma a közösségi fronton meghaladta a pozitív kommentek számát.

Forrás: Santiment

A hangulatnak ez a csökkenése aggodalomra adhat okot a tulajdonosok számára. Egy másik tényező, amely negatívan befolyásolhatja a BTC-t, a bányászokra nehezedő növekvő eladási nyomás lenne.

A legutóbbi adatok azt mutatták, hogy a bányászok rekordmennyiségű Bitcoin-t küldtek a tőzsdékre.

Olvastad már? Tim Draper szerint a Bitcoin elérheti a 250.000 dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!