Csökken a rendelkezésre álló Bitcoin készlet a tőzsdéken

-

Figyelemre méltó tendencia bontakozik ki a Bitcoin világában, mivel a kriptopénz-tőzsdéken rendelkezésre álló kínálat tovább csökken, ami felveti a jövőbeni kínálati sokk lehetőségét.

Ennek a jelenségnek a piacra gyakorolt hatásai azonban nem olyan egyszerűek, mint amilyennek látszanak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptopénz-tőzsdéken jelentősen csökken a rendelkezésre álló Bitcoin, ami szűkösséghez vezethet ezeken a platformokon.

Ez a helyzet kínálati sokkot okozhat, különösen akkor, ha az intézményi befektetők nagyobb mennyiségben kezdenek Bitcoint vásárolni.

Forrás: tradingview.com

A nagy résztvevők erős kereslete és a csökkenő kínálat kombinációja felfelé lökheti a Bitcoin árfolyamát, ami potenciálisan egy újabb bikaciklust eredményezhet.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a Bitcoin kínálata már jó ideje folyamatosan csökken.

Mégis, ebben az időszakban több hosszabb medvepiacot is megéltünk.

A Bitcoin kínálatának csökkenése nem garantálja a bikapiacot, hanem inkább a birtoklási minták eltolódását jelzi.

Úgy tűnik, hogy egyre több befektető dönt úgy, hogy a tőzsdéken kívül tartja a Bitcoinját, ami hosszabb távú befektetési megközelítésre utalhat.

Ráadásul a tőzsdéken elérhető kereskedési kínálat csökkenése likviditási problémákhoz vezethet.

A kereskedőknek és a befektetőknek szükségük van egy bizonyos szintű likviditásra, hogy a pozíciókba tetszés szerint be- és kiléphessenek.

Ha a likviditás alacsony, ez nagyobb megcsúszáshoz vezethet, ami hatással lehet a kereskedések jövedelmezőségére, különösen a nagybefektetők esetében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Erős bikapiac esetén azonban a forgatókönyv valószínűleg a kínálat növekedése javára fog változni.

Történelmileg az árfolyam-emelkedés időszakaiban több tulajdonosnak van kedve eladni a bitcoinját, ami általában növeli a tőzsdéken rendelkezésre álló kínálatot.

Ezért a jelenleg csökkenő kínálat viszonylag gyorsan emelkedésnek indulhat.

Olvastad már? A Bitcoin ára hamarosan meghaladja a 31.000 dolláros éves csúcsot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!