A Bitcoin ára hamarosan meghaladja a 31.000 dolláros éves csúcsot?

-

A Bitcoin árfolyam oldalazó mozgása nem tompítja a Bitcoin kereskedők optimizmusát egy óriási opciós nyílt kamat lejárata előtt.

A Bitcoin június 29-én megszakította a 31.000 dollár elérésére tett újabb kísérletét, miközben a kereskedők a bikák sikerét várták.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC ára „startra kész”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a BTC árfolyama nem volt hajlandó elhagyni a rövidtávú kereskedési tartományt.

Most 30.000 és 31.000 dollár közé szorult, a BTC/USD árfolyamnak nem volt elegendő lendülete ahhoz, hogy folytassa az előző heti emelkedő tendenciát, vagy visszaforduljon lefelé.

A piaci szereplők számára azonban egyre több okuk volt azt hinni, hogy a magasabb ellenállási szintek támogatásra való átfordulása következik.

„A Bitcoin 2020-as történe még mindig képben van” – írta a népszerű kereskedő, Jelle egy Twitter-bejegyzésben, azt állítva, hogy a Bitcoin megismétli a 2020-as év végi kitörését.

„Innen már csak felfelé, ha tovább haladunk rajta. Én készen állok.”

Forrás: Jelle/Twitter

A Rekt Capital elemzője eközben hasonlóan ígéretes jeleket figyelt meg a havi időkereteken a június 30-i havi gyertyazárás előtt.

„A BTC egy olyan ellenállási szint feletti havi zárásra pozicionálja magát, amely az elmúlt három hónapban elutasította az árat. És most a BTC kényelmesen tartja magát ugyanezen szint felett (fekete)” – nyilatkozta egy ismertető grafikonon.

bitcoin
Forrás: Rekt Capital/Twitter

Reagálva a CryptoCon úgy jellemezte a BTC/USD-t, hogy „felkészült az ellenállás zónába való indulásra”.

„A piacok készen állnak egy újabb felfelé tartó szakaszra” – tette hozzá Michaël van de Poppe, az Eight kereskedési cég alapítója és vezérigazgatója.

„A Bitcoin jól néz ki, de az altcoinok is párhuzamosan mozognak”.

A PCE találkozik az opciók lejáratával

A hét fontosabb makrogazdasági adatközlései még hátra vannak.

Mivel Jerome Powell, az Egyesült Államok Szövetségi Tartalékbankjának elnöke a második napon a gazdaságpolitikáról szóló kommentárját adja, június 30. maradt a kulcsfontosságú közzétételi dátum.

A lakossági fogyasztási kiadásokra (PCE) vonatkozó adatok, Powell által preferált inflációmérő eszköz, a kockázatos eszközök volatilitáskatalizátorának számítottak.

A makrogazdasági adatokon túl a június 30-i opciós nyílt kamat lejárata is beszédtéma volt, amely hatalmas, 4,7 milliárd dollárt tett ki.

Tedtalksmacro pénzügyi kommentátor azt sugallta, hogy a lejáratig korlátozott kriptopiaci mozgás lesz.

Olvastad már? A kriptoközösség elvesztette a stablecoinokba vetett hitét?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!