A Bitcoin „túlreagálta”, ahogy a SEC visszaküldi az ETF beadványokat

-

A SEC szerint a Bitcoin ETF kérelmeket újra be kell nyújtani, a BTC ára azonnal 29.500 dollárra esik, és a piac attól tart, hogy a harcnak vége.

A Bitcoin a június 30-i Wall Street-i nyitás után 30.000 dollár alá esett, mivel a piacok pánikba estek az első spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) sorsa miatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin ETF bejelentésének fennakadása bürokratikus hiba adhat magyarázatot

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC árfolyama lefelé száguldott, rövid időre elérte a 29.500 dollárt.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Az ingadozás egy olyan jelentést követett, amely szerint az Egyesült Államok szabályozó hatósága, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elutasította az első Bitcoin spot ETF iránti kérelmeket.

Ezek a kérelmek indították el a BTC legutóbbi árfolyam-emelkedését, amely a legnagyobb kriptovalutát új éves csúcsra repítette.

A The Wall Street Journal állítása szerint, amely egy azonosítatlan forrásra hivatkozva azt állította, hogy ezeket most visszaküldték, a BTC/USD kilenc napos mélypontra esett, mielőtt 30.000 dollár körüli szintre visszapattant volna.

Az eredeti jelentés felvázolta a kérelmek elutasításának konkrét körülményeit, és a piaci megfigyelők erre reagálva azt sugallták, hogy ez alig több, mint egy technikai részlet.

A WSJ szerint „a SEC közölte a tőzsdékkel, hogy visszaküldte a beadványokat, mert nem nevezték meg azt a spot bitcoin tőzsdét, amellyel várhatóan „felügyeleti megosztási megállapodást” kötnek, vagy nem adtak elegendő információt e felügyeleti megállapodások részleteiről”.

„A vagyonkezelők frissíthetik a megfogalmazást és újra benyújthatják a kérelmet” – tette hozzá.

„Ezt akár úgy is lehet értelmezni, hogy a SEC jelzi a BlackRocknak, hogy mit kell tennie, hogy ez átmenjen a rostán és jóváhagyásra kerüljön… ami szintén pozitív” – érvelt optimistábban Tedtalksmacro pénzügyi kommentátor.

A kamatemelési tétek a várakozásokat felülmúló PCE-adatok ellenére megugrottak

A Bitcoin ennek ellenére a cikk írásakor több mint 1000 dolláros mínuszban kereskedett a napi csúcsokhoz képest.

Veszteségei vészjósló időben jönnek, mivel a havi és negyedéves gyertyazárás néhány órán belül esedékes.

Ettől függetlenül az amerikai makrogazdasági adatok további zavart okoztak a kockázati eszközök piacain szélesebb körben.

A lakossági fogyasztási kiadások (PCE) indexe a vártnál alacsonyabb lett, sőt, az elmúlt egy év legnagyobb visszaesését érte el.

Az infláció lassulására utaló jelek ellenére azonban a piacok elkezdték beárazni a júliusi kamatemelések visszatérésének nagyobb esélyét.

A CME Group FedWatch eszközének legfrissebb adatai közel 90%-ra teszik a következő 25 bázispontos kamatemelés esélyét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Válaszul a The Kobeissi Letter pénzügyi kommentárforrása azzal érvelt, hogy az infláció az eredmény ellenére egyszerűen túl magas.

„A kamatlábvárakozások a PCE inflációs adatok ma reggeli közzététele után emelkednek. De miért?” – tette fel a kérdést.

„A Core PCE infláció, a Fed által preferált inflációs mérőszám, most 2022 decembere óta VÁLTOZATLAN. A Core PCE infláció most 4,6%-on áll, és még mindig komoly problémát jelent a Fed számára”.

Forrás: CME Group

Olvastad már? Nem minden kriptopénz számít pénznek

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!