Angliában máris megreformálnák a digitális eszközökről szóló törvényt

-

Az Egyesült Királyság szeretné, ha globálisan elismert kriptós központtá válna, ennek jegyében pedig mindenre kiterjedő jogi keretrendszert kíván biztosítani az iparági vállalatok számára.

A kormányzat elkötelezett, hogy elősegítse az új technológiák virágzását, ezért a létező törvényeken fejleszteni akarnak, bővíteni azokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új elképzelések alapján lényegesen kiterjesztenék azoknak a piaci résztvevőknek a körét, akik kapcsolatba kerülhetnek az új eszközosztályokkal, új technológiákkal, hogy részesüljenek azok előnyeiből.

A reformok tulajdonképpen egy alig egy évvel azután jönnek, hogy az állam felszólította a hatóságokat, vizsgálják felül a digitális eszközökre vonatkozó törvényeket, hogy megfelelnek-e a kor követelményeinek.

A tervek szerint a jogszabályoknak elég rugalmasnak kell lenni ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a folyton fejlődő, változó kriptoiparral.

Sarah Green, a Law Comission tisztviselője szerint az elsődleges céljuk, hogy stabil alapot nyújtsanak a területen aktív cégeknek, így a polgári és az üzleti törvénykönyvekben is változásokat szeretnének.

„Az általunk javasolt újítások biztosítják, hogy a terület jogi háttere stabil, erős legyen. Biztosra akarunk menni, hogy az Egyesült Királyság törvényei dinamikusak és versenyképesek maradnak a globális gazdaságban, és az általunk biztosított lehetőségek elősegítik az innovációt, a fejlődést.”

Az angliai igazságügy-miniszter, Mike Freer úgy fogalmazott, hogy az előzetes konzultációs folyamatok során fény derült a törvényeik erejére, és arra, hogy az ország képes válaszolni a gyorsan változó, feltörekvő technológiák kihívásaira, amelyeket a jog területén támasztanak.

Az egyik újítás, amelyet bevezetnek, az a magántulajdon esetén létrehoz egy új, harmadik kategóriát, amely a digitális eszközökre vonatkozna.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A törvényhozók arra is javaslatot kaptak, hogy érdemes lenne egy szakértői biztosságot létrehozni, amelyek elfogulatlanul tudnának tanácsot adni a digitális eszközök terén potenciálisan felmerülő komplex problémákra.

A teljes mértékben az iparágra szabott keretek így megoldhatóvá teszik a cégek működését, a felügyelő hivatalok munkáját a kriptoeszközök és a kriptopénzek szektorában.

Olvastad már? A Bitcoin „túlreagálta”, ahogy a SEC visszaküldi az ETF beadványokat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!