Meg kellene jelölni a mesterséges intelligenciával előállított tartalmakat egyes politikusok szerint

-

Michael Bennet, az USA egyik szenátora nyílt levélben fordult a nagy technológiai vállalatokhoz, hogy kezdjék el megjelölni a mesterséges intelligencia által generált tartalmakat, és ügyeljenek arra, hogy a publikált szövegek ne lehessenek félrevezetőek.

A napokban kelt levél címzettjei között megtalálható az OpenAI, a Microsoft, a Meta, a Twitter, és a Google anyacége, az Alphabet is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bennet szerint a felhasználóknak tudniuk kellene arról, ha egy-egy szöveg vagy videó mesterséges intelligenciával készült.

„Továbbra is megjelölés nélkül publikálni különböző MI-által generált anyagokat elfogadhatatlanul nagy kockázattal jár. Ez befolyásolhatja a közbeszédet, és a választásokat is.”

A szenátor azt is elmondta, hogy bár több cég elkezdte az ilyen anyagok megjelölését, ez a kezdeményezés önkéntesen indult, nem pedig politikai utasításra.

Bennet arra szólította fel a tech-cégeket, hogy válaszolják meg a témában felmerülhető aggodalmakat, ajánljanak megoldásokat az azonosítás problémájára, és a szabályok megszegésének a következményeire. A politikus július végi határidőt adott meg a vállalatoknak.

Az eddigi információk alapján még csak a Twitter válaszolt Bennet elképzelésére, még pedig a jól ismert, nagy kupac szart szimbolizáló poop emojival.

Bennet viszont nincs egyedül az állampolgárokat és a saját újraválasztását féltő aggodalommal.

Az Európai Bizottság elnökhelyettese, Vera Jouruva úgy fogalmazott a sajtónak, hogy a különböző generatív eszközök, amelyek mesterséges intelligenciával működnek, félrevezető tartalmakat hozhatnak létre, így az ilyen anyagokat meg kell jelölni.

Jelenleg az USA-ban nincsen érvényben semmilyen törvény, amely részletesen szabályozná a mesterséges intelligencia területét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Június elején viszont beadtak két törvénytervezetet is, amely az elképzelések szerint elősegítené a transzparenciát a területen, miközben nem akadályozná az innovációt.

Az egyik a kormányzati MI-használatot ellenőrizné, míg a másik létrehozna egy új kormányhivatalt, Office of Global Competition Analysis néven.

Bennet korábban a kriptoiparban is megrökönyödést keltett, mivel a Signature Bank bedőlése után úgy fogalmazott, hogy ez a kriptoszektor instabilitása miatt történt meg.

Olvastad már? A Bitcoin szuper ritka bikás jelzést mutat a havi időkereten

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!