A Binance leállítja az új felhasználók befogadását, az Egyesült Királyságban

-

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje a Binance úgy tűnik, újabb akadállyal találkozott az Egyesült Királyságban.

A legújabb fejlemények szerint a cég egyelőre nem engedi az új brit felhasználóknak, hogy igénybe vegyék szolgáltatásait.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az intézkedéshez vezető ok a Financial Conduct Authority (FCA) október 8-án életbe lépett új szabályai.

Az FCA új szabályai hátráltatják a Binance-t

A szabályok kimondták, hogy a nem regisztrált kriptoplatformoknak marketingcélokból együtt kell működniük egy FCA által engedélyezett céggel.

E szabály értelmében a tőzsde megállapodott a Rebuildingsociety.com Ltd-vel (REBS), hogy ezt az üzletet lebonyolítja.

Október 10-én azonban ez a bizonyos platform elvesztette a pénzügyi promóciók zöld utat adó jogosultságát. Ezáltal a Binance leállította az új regisztrációkat a régióban.

Eközben a meglévő felhasználók továbbra is gond nélkül hozzáférhetnek a számláikhoz.

Az új termékekhez és szolgáltatásokhoz azonban nem férhetnek hozzá, amíg ez a probléma nem kerül megoldásra.

Egy sajtóközleményben a Binance azt mondta,

„A Binance jelenleg új, FCA által engedélyezett jóváhagyót keres. Azonban néhány ideiglenes korlátozás lép életbe a platformunkon (azaz a www.binance.com/en-GB és a mobilalkalmazásunk legújabb verzióján) addig az időszak alatt, amíg a Binance nem kerül be egy új FCA által engedélyezett jóváhagyóhoz, és nem hagyja jóvá újra a pénzügyi promócióit”.

Az FCA legutóbbi intézkedése nem csak a Binance-t, hanem más platformokat is bajba sodort. A KuCoin és a HTX (korábban Huobi) kriptotőzsdék is a szabályozó hatóság látókörébe kerültek.

Az FCA ezeket a tőzsdéket is hozzáadta az engedély nélkül működő cégek figyelmeztető listájához.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy e platformok ügyfelei nem lennének jogosultak a pénzügyi kárrendezésre, ha csődbe mennének.

A Binance gondjai a szabályozókkal egyre nőnek

Az FCA szabályaival való legutóbbi találkozás nem az egyetlen probléma, ami a tőzsdének eddig a regulátorokkal volt.

Az első nagy csapást az amerikai szabályozó hatóság, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) mérte rá.

A Binance-t, annak vezérigazgatóját Changpeng Zhao-t és a Binance.US-t, az amerikai szárnyát a SEC mind beperelte, mert illegálisan regisztrálatlan értékpapírokat vezettek be és szolgáltatásaikat amerikai ügyfeleknek kínálták.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A legutóbbi fejlemény ezen a fronton, CZ és a Binance bírósághoz fordult az ügy elutasítása érdekében.

A beadványban azzal érvelnek, hogy a SEC nem rendelkezik kizárólagos hatáskörrel a kriptopiacok felett, ahogyan azt az amerikai kongresszus által vizsgált összes javaslat is tartalmazza.

A közlemény szerint,

„A SEC most igyekszik kiterjeszteni a hatáskörét, és benyújtotta ezt a keresetet, amelyben többek között a Binance Holdings Limited („BHL”) és Changpeng Zhai ellen érvényesíti követeléseit”.

Olvastad már? Hamis hírre robbant a Bitcoin árfolyama

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!