A Binance szerint teljesen alaptalan a SEC legújabb beadványa

-

A Binance és a SEC nemrégiben jutott megállapodásra, hogy a tőzsde bizonyos bizalmas információkat is megoszt a hivatallal.

A SEC ezek után olyan részletekbe menően követelt válaszokat, és olyan témákban, amelyek a tőzsde képviselői szerint messze túllépik az indokolt határokat, és a megosztásuk feleslegesen nagy megterhelést jelentene a cég számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance.US működésével kapcsolatos információkat az üzemeltető, a BAM Trading Services részéről szerette volna megkapni a SEC, a tőzsde szóvivője szerint viszont az igényelt adatok mennyisége hatalmas, és messze túllépi azokat a határokat, amelyekben előzetesen megállapodtak a felek.

Az ilyen információk közé tartozik például az, hogy a BAM ügyvezetője, Brian Shroder, és a pénzügyi vezető, Jasmine Lee egészen pontosan milyen minőségben vettek részt a tőzsde munkájában, és milyen módon, ez viszont teljesen lényegtelen az eset kapcsán.

A BAM ügyvédei elmondták, a SEC nem tudott semmiféle jogos indokot megállapítani, hogy ezek az információk mégis milyen módon segítenék a vizsgálataikat, és, hogy a tisztviselők mennyire vettek részt a Binance.US pénzügyeinek a kezelésében.

„A BAM felső vezetésének nincsen semmiféle egyedi tudásanyaga, amelyet érdemben használni lehetne a jogi eljárás során. A BAM számos céges szakértőt ajánlott a hivatalnak, akik viszont rendelkeznek pontosan ezekkel a szükséges információkkal. A SEC adatigénylése hatalmas mértékű többlet-terhet jelentene, csekély előnyök mellett, és a megállapodás során a Binance nem ebbe egyezett bele.”

A jogászok szerint a SEC arra az állítására próbál bizonyítékot szerezni, hogy a felhasználói pénzeket hűtlenül kezelik a cégnél, viszont ez nem fog sikerülni nekik, mert nem történt ilyen. Ezért gondolják azt, hogy a hatóság beadványa félrevezető, és elhibázott.

Ehhez jön még hozzá a tény, hogy a SEC által most tanúsított hozzáállás, az igénylés mélysége köszönőviszonyban sincs az előzetes megállapodások során lefektetett elvekkel.

A cég és a SEC között nemrégiben született meg a megállapodás, hogy megfelelő körülmények között a tőzsde tisztviselői az üzleti titoknak minősülő információkat is megosztják a SEC szakértőivel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ilyen adatcsere során a legtöbb esetben szigorúan meg van szabva, hogy ki férhet hozzá az információkhoz, és ez sokszor csak az alperes és a felperes személyét, illetve képviselőit jelenti, maga az eljáró bírós, és az esküdtek is szerepelhetnek a tiltólistán az ilyen megállapodások során.

Olvastad már?  27 millió dolláros Thaiföldi kripto átverés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!