27 millió dolláros Thaiföldi kripto átverés

-

A Thaiföldi Kiberbűnözés Elleni Nyomozó Iroda (CCIB) letartóztatott öt külföldi állampolgárt, akik kapcsolatban állnak egy nagyszabású kriptocsalással.

Ezeket a személyeket azzal vádolják, hogy egy olyan bonyolult rendszert szerveztek, amelynek során több mint 3200 helyi befektetőtől több mint 27 millió dollárt csaltak ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Több ezer helyi befektetőt érintett a bonyolult nemzetközi csalási rendszer

A csalási művelet kivizsgálása akkor kezdődött, amikor az érintett befektetők 2022 végén bejelentették veszteségeiket a CCIB-nek.

A bchgloballtd.com weboldalon keresztül fektettek be, és ezt követően estek áldozatul a csalásnak.

A nemzetközi csalás leküzdése érdekében a CCIB együttműködött az Egyesült Államok belbiztonsági nyomozóhatóságával és számos más globális bűnüldöző szervvel.

Az átverésért felelős személyeket, akik között négy kínai és egy laoszi állampolgár volt, őrizetbe vették.

Most nemzetközi bűncselekményekben való együttműködéssel, köztörvényes csalással és pénzmosással kapcsolatos vádakkal néznek szembe.

Az ügynek erre a jelentős fejleményére 2022 augusztusában került sor, amikor a thaiföldi főügyészség jogi lépéseket tett a gyanúsítottak ellen.

A pénzmosás elleni hivatal 585 millió thaiföldi baht értékű személyes vagyont is lefoglalt a vádlottaktól, ami jelentős lépést jelent az áldozatok igazságszolgáltatása felé.

Kissana Phathanacharoen, a CCIB szóvivője hangsúlyozta, hogy a befektetési csalások következetesen a Thaiföldön bejelentett, pénzügyileg legkárosabb csalások közé tartoznak.

Az áldozatok gyakran egész életük megtakarításait befektetik, vagy jelzálogot vesznek fel otthonukra és ingatlanjukra, ami tovább súlyosbítja az ilyen csalások által okozott pénzügyi pusztítást.

A kriptovalutákkal kapcsolatos csalások növekvő fenyegetésére válaszul a Thaiföldi Értékpapír- és Tőzsdebizottság 2023 januárjában proaktív intézkedéseket hozott.

Új követelményeket vezettek be az országban működő virtuális eszközszolgáltatókkal szemben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezek a szabályozások a befektetővédelem fokozását és a letétkezelő szolgáltatók által tartott felhasználói pénzeszközök biztonságát célozták.


Olvastad már? A Litecoin befektetőknek óvatosnak kell lenniük

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!