A Litecoin befektetőknek óvatosnak kell lenniük

-

A Litecoin (LTC) feleződései olyan jelentős események, amelyeket a piaci trendek változása követ.

Ezúttal a blokklánc harmadik feleződése után nem sokkal a felhalmozódás emelkedése volt megfigyelhető.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most, hogy az esemény óta eltelt egy hónap, a befektetők arra számíthatnak, hogy az LTC árfolyamgrafikonján nyereséget fognak regisztrálni, mivel felhalmozták a coint.

A Litecoin befektetők felhalmoztak

VICKADO kriptoelemző egy friss tweetben rámutatott, hogy az IntoTheBlock szerint a Litecoin összes egyenleggel rendelkező címe az elmúlt napokban meredeken emelkedett. Ez egyértelműen azt jelezte, hogy a piacon a vételi hangulat dominál.

Ráadásul a blokklánc is masszív beáramlást tapasztalt a tulajdonosok körében. Az elmúlt 30 napban ugyanis több mint 360%-kal nőtt a számuk, ami biztatónak tűnt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Litecoin hosszú távú birtokosainak száma is elérte az 5 milliós határt, ami a kriptóba vetett bizalmukat jelzi.

A felhalmozás a feleződés eseménye után nőtt, mivel a befektetők az LTC árfolyamának megugrására számítanak az elkövetkező hónapokban.

Az LTC körüli bálna aktivitás is magas maradt, ami arra utal, hogy a nagymenők is bankolnak.

Forrás: Santiment

A Litecoin a piaci mélyponton van?

Bár a befektetők várakozásai magasak voltak, az LTC teljesítménye nem igazodott ehhez. A CoinMarketCap szerint az LTC az elmúlt hét napban több mint 5%-ot esett.

A cikk megjelenésének időpontjában 59,68 dolláron kereskedtek vele, több mint 4,3 milliárd dolláros piaci kapitalizációval. Volt azonban esély arra, hogy az LTC elérte a piaci mélypontot.

Ez az LTC MVRV Z Score-ját tekintve valószínűnek tűnt. A mérőszám azt értékeli, hogy a Litecoin túlértékelt vagy alulértékelt-e a „valós értékéhez” képest.

A realizált értéknél lényegesen alacsonyabb piaci érték gyakran jelezte a piaci mélypontokat.

Amint az a grafikonon látható, az LTC MVRV Z Score értéke a zöld zóna alatt volt, ami piaci mélypontot jelezhet.

Forrás: Glassnode

Egy másik mérőszám, amely felkeltette a figyelmet, az LTC aSORP-je volt. Ha a metrika értéke kisebb, mint 1, az azt jelenti, hogy a befektetők veszteséggel adják el a befektetéseiket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egy medvepiac közepén ez piaci mélypontot jelezhet. A cikk megjelenésének időpontjában a Litecoin aSORP értéke 0,97 volt.

Forrás: Glassnode

Meglepő módon, bár a fent említett mérőszámok pozitívnak tűntek az LTC számára, a teljes piac nem volt teljesen bizakodó.

A LunarCrush adataiból kiderült, hogy mind az LTC bikás, mind a medvés hangulat közel 100%-kal megugrott az elmúlt hét napban.

litecoin
Forrás: LunarCrush

A coin altrankja is nőtt az utóbbi időben, ami egy medvés jel.

Olvastad már? A Bitcoin 25.000 dollár alá süllyed ma a zavaros kriptopiacon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!