A Bitcoin 25.000 dollár alá süllyed ma a zavaros kriptopiacon

-

A Bitcoin (BTC) értéke ma a 25.000 dolláros határ alá süllyedt, 88 napja nem látott szintre, ami veszélyesen közel sodorta a globális kriptopénz piaci sapkát ahhoz, hogy az 1 billió dolláros referenciaérték alá essen.

Jelenleg a cikk írásakor a BTC értéke éppen a 25.000 dolláros határ felett mozog.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

A Bitcoin 25.000 dollár alá esik, míg a Tesla a részvények növekedését táplálja.

A szélesebb kriptopiac az elmúlt 24 órában 2,3%-os esést produkált, több digitális deviza is érezhető zuhanást regisztrált.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin, a legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszköz 2,2%-os esést tapasztalt a nap folyamán, míg az ethereum (ETH) 4,4%-ot zuhant, miután az 1600 dolláros szint alá esett.

Figyelemre méltó, hogy a Bitcoin 25.000 dollár alá süllyedése az első 2023. június 15. óta.

Közel három hónapig ez a digitális eszköz konszolidációt mutatott, bár csökkentett kereskedési volumen mellett.

Visszapörgetve 2023. március 10-ig, látjuk az utolsó esetet, amikor a kripto világa az 1 billió dolláros értékelés alá süllyedt.

Ebben az időszakban a BTC értéke hasonlóan 25 000 dollár alá zuhant.

Ez a visszaesés még erőteljesebb volt, mióta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete elhalasztotta az ítélethozatalt hét javasolt bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) kérelemmel kapcsolatban.

Ez a konkrét hír 11 nappal ezelőtt jelent meg, és azóta visszafogta a BTC lendületét, ami az egész kripto-ökoszisztémára nyomást gyakorolt.

Az elmúlt 30 nap adataiból kiderül, hogy a BTC 14,6%-kal gyengült az amerikai dollárral szemben, az ETH pedig 15,7%-kal esett vissza a hónapban.

A Bitfinex legutóbbi Alpha Reportja szerint augusztusban mintegy 55 milliárd dollárnyi kivonulás történt a kriptoszektorból.

Az Etoro piaci elemzője, Simon Peters jegyzetében megemlítette:

„Annak ellenére, hogy megérkezett szeptember első hete, a kriptopiac még mindig a mélyponton van, és hiányoznak az irányt mutató jelek”.

Megjegyezte továbbá, hogy a BTC „nagyjából stagnált az elmúlt hét napban, mindössze 0,43%-kal csökkent a hétről hétre”.

Ezzel ellentétben, miközben a kriptoszektor a zavarokkal küzd, a BTC szeptember 11-én 24.957 dolláron érte el a mélypontját, a hagyományos részvénypiacok mégis virágoznak, mind a négy irányadó index nyereséget könyvelhet el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A részvénypiac emelkedésének nagy része a Tesla emelkedésének köszönhető, miután a Morgan Stanley felértékelte a vállalatot.


Olvastad már? Az FTX-alapító ügyvédjei elítélik a silány internetszolgáltatást a börtönben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!