A bíróság nem engedi, hogy a Tőzsdefelügyelet hozzáférjen a Binance rendszeréhez

-

A SEC nemrégiben arra panaszkodott a Binance tőzsde elleni ügyben, hogy nem rendelkezik elegendő adattal, mivel a tőzsde nem hajlandó hozzáférést adni a dokumentumaihoz.

Korábban a két fél abban egyezett meg, hogy a Binance a SEC rendelkezésére bocsátja a hatóság által kért dokumentumokat, a tőzsde viszont mindössze 250 oldalnyit adott át, amelyek egy része ráadásul elemezhetetlen képernyőkép.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég a gyanú szerint a tisztviselőit is többször megakadályozta, hogy bizonyos kérdésekben nyilatkozzanak.

A SEC így bírósághoz fordult, hogy eredményeket érhessen el ebben az ügyben, a megszületett döntés viszont nem úgy alakult, ahogyan előzetesen várták.

Az eljáró bíró, Zia Faruqui nem engedélyezte, hogy a SEC hozzáférést kapjon a Binance belső rendszereihez, így a Binance.US működését lehetővé tévő szoftverhez sem.

A SEC érvelése szerint ez a program bizonyíthatná, hogy a két cég, a Binance és a Binance.US a bevallottnál sokkal közelebbi viszonyban van, és ennek törvényi következményei is lehetnének.

Amennyiben kiderülne, hogy a Binance az országon kívül tartotta a helyi felhasználók pénzét, akkor bebizonyosodna a tőzsde elleni egyik legfontosabb vádpont.

A SEC emiatt fordult a bírósághoz, hogy tegye lehetővé számukra, hogy megvizsgálhassák a Binance belső dokumentumait is, valamint a tőzsde üzemeltetéséhez használt szoftvert, így végre hozzá tudnának férni azokhoz az információkhoz, amelyeket a tőzsde nem akart a tudomásukra hozni.

A bíróság viszont elutasította ezt a kérést, és úgy fogalmazott, hogy az ilyen általános, széles körűen értelmezhető igények helyett a hatóságnak inkább sokkal jobban meghatározott információkat, sokkal specifikusabb adatokat kell kérnie, és további tanúkat bevonni a meghallgatásokba.

„Úgy döntöttünk, hogy jelenleg nem engedélyezzük a szélesebb körű vizsgálatot a hatóság számára. Ez a jövőben változhat, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy ha megreked az ügy, akkor is toább kell haladni.”

A Binance jogászai szintén reagáltak a SEC kérvényére, és elmondták, eddig is megosztottak minden egyes információt, amelyet a hatóság kifejezetten igényel, és kiemelték, hogy az ilyen ostoba kezdeményezések, mint a teljes körű hozzáférés, minden alapot nélkülöznek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ügyben jelenleg is az adatgyűjtés a fő irányvonal, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy lesz még meglepetés.

Olvastad már? Az Ethereum bálnák mozognak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!