Az Ethereum bálnák mozognak

-

Az elmúlt 24 órában az Ethereum (ETH) bálnák jelentős mozgásokat hajtottak végre, amelyek befolyásolták a tőzsdékre érkező eszközök forgalmát. Melyik irányba tartanak ezek a bálnák?

Az Ethereum bálnák aktiválják a walleteket

A Lookonchain nemrégiben kiadott jelentése egy figyelemre méltó Ethereum bálna tranzakciót emelt ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a bizonyos bálna, aki eredetileg részt vett az Initial Coin Offering (ICO) kezdeményezésben, 6000 ETH-t, közel 10 millió dollár értékben helyezett el a Kraken tőzsdén.

Figyelemre méltó, hogy ez a bálna 254.908 ETH-t szerzett az ICO fázisban, megközelítőleg 0,31 dolláros ETH-kénti áron.

Ezek a birtoklások mostanra jelentősen felértékelődtek, és a közlemény megjelenésekor érvényes piaci árfolyamon 422 millió dollárt meghaladó értéket értek el.

Ezen kívül ugyanazon a napon egy másik jelentős tranzakció is történt, amelyről az Etherscan számolt be.

Egy másik bálna 8000 ETH-t utalt át több mint 13.2 millió dollár értékben a Binance tőzsdére.

Érdemes megjegyezni, hogy ez a konkrét bálna korábban több mint 20 nappal ezelőtt 12.000 ETH-t, azaz körülbelül 20 millió dollárnak megfelelő összeget is átutalt a Binance-ra.

Ezzel a mostani tranzakcióval együtt a bálnák által az elmúlt 24 órában mozgatott ETH teljes összege 14.000 ETH-t tesz ki.

A bálnák mozgása hatással van az Ethereum tőzsdei forgalmára

A szeptember 18-i kereskedés zárásakor a CryptoQuant tőzsdei nettó áramlási mérőszáma azt mutatta, hogy nagyobb mennyiségű ETH hagyta el a tőzsdéket, mint amennyi belépett oda. Az ekkor regisztrált nettó áramlás körülbelül -25 873 volt.

Mostanra azonban, amikor ezt a cikket írtuk, a nettó áramlás pozitívra fordult, és több mint 29.000-et regisztráltak.

Forrás: CryptoQuant

Ez a nettó forgalomban bekövetkezett változás azt sugallta, hogy a cikkírás idején több Ethereum áramlott a tőzsdékre, ami a piacon megnövekedett eladási nyomást jelzett.

Emellett a Santiment volumendiagramjának vizsgálata azt mutatta, hogy egy csökkenő időszakot követően a közelmúltban növekedett a kereskedési volumen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A sajtóidőpontban a kereskedési volumen több mint 5 milliárd dollár volt, az előző kereskedési szakaszban elért 6 milliárd dollárt meghaladó csúcsot követően.

ethereum
Forrás: Santiment

Olvastad már? A Bitcoin árfolyam emelkedése folytatódik, 29.200 dollár az új célár

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

Az ausztrál Macquarie Bank bejelentette, hogy 2024 végére minden készpénzes szolgáltatását felfüggeszti, és a bankfiókjaiban sem lesz mód készpénzes tranzakciókra, teljes mértékben átállnak a digitális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!