Hamis hírre robbant a Bitcoin árfolyama

-

Egy mozgalmas hétfői napon a Cointelegraph kriptopénzre fókuszáló hírportál azt közölte, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) zöld utat adott a Blackrock Ishares spot bitcoin tőzsdén kereskedett alapjának (ETF).

A meg nem erősített hír futótűzként terjedt, és nyomában a BTC árfolyama több mint 10%-ot emelkedett az amerikai dollárral szemben, anélkül, hogy a SEC vagy a Blackrock hivatalosan megerősítette volna.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A meg nem erősített Blackrock ETF hír az egekbe repítette a bitcoint, a Cointelegraph szembenéz a reakciókkal

A kriptovaluták kiszámíthatatlan univerzumában egy koholt hír jelentős emelkedésbe lendítette a piacot.

A hamis hír azt állította, hogy a Blackrock spot bitcoin ETF-je megkapta a jóváhagyást, aminek hatására a Bitcoin árfolyama a Cointelegraph X-en terjedő közösségi média posztját követően 27.700 dollárról 29.900 dollárra szökött fel coinonként.

A hír azonban teljesen megalapozatlan volt, mivel a Fox News riportere, Eleanor Terrett felfedte, hogy a Blackrock „hamisnak” minősítette a hírt, és tisztázta, hogy a kérelem még mindig vizsgálat alatt áll.

A Blackrock megerősítette a hír valótlanságát a The Blocknak, kiemelve, hogy az ETF kérelem még mindig az értékpapír-felügyeleti hatóság jóváhagyására vár.

A Bloomberg ETF-szakértője, James Seyffart „álhírnek” bélyegezte a Cointelegraph által megosztott közösségi média posztot, megjegyezve, hogy nem talált semmilyen hitelesítő információt.

A vitára reagálva a Cointelegraph azóta eltávolította a közösségi médiában közzétett posztot az X-en, módosította a Telegramon közzétett posztot, és a „állítólag” kiegészítését a nyilatkozathoz csatolta. Az adott Telegram-posztot szintén visszavonták.

bitcoin
A Cointelegraph mára törölt Telegram-bejegyzése

A hamis híreket követően a BTC közel 30.000 dollárig szökött fel, hogy aztán az igazság kiderülése után elveszítse a pozícióját.

Jelenleg az árfolyam a 28.000 dolláros coinonkénti árfolyam alá süllyedt.

A sürgető kérdés most az, hogy az álhír hatása után hogyan hat majd a piacokra egy legitim jóváhagyás?

Miután kiderült, hogy a hír hamis, a Cointelegraph frissítette a közvéleményt. „Elnézést kérünk egy tweet miatt, amely pontatlan információk terjesztéséhez vezetett a Blackrock Bitcoin ETF-fel kapcsolatban” – közölte a hírportál.

2023.10.17 Frissítés: A Cointelegraph.com elnézést kért a kellemetlenségért és elismerte, hogy hibázott, a közösségi megosztással.

„Jelenleg belső vizsgálat folyik. Elkötelezettek vagyunk az átláthatóság mellett, és a vizsgálat eredményeit megosztjuk a nyilvánossággal, amint az 3 órán belül lezárul” – tette hozzá a vállalat.

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) elindítja az aggasztó Short Squeeze-t

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!