A Bitcoin (BTC) elindítja az aggasztó Short Squeeze-t

-

A Bitcoin (BTC) a hét elején elképesztő fordulatot vett, és 3,8%-os villámgyors emelkedéssel döbbentette meg a piaci szereplőket.

A gyors emelkedés sokkhullámokat küldött a kriptopiacra, ami csak az elmúlt 24 órában 75,23 millió dolláros likvidációs lavinát eredményezett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A medvék, akik nagyban fogadtak a csökkenő spirálra, a vesztes oldalon találták magukat, mivel 36,89 millió dollár, azaz a teljes likvidálás 94%-a short pozíciókhoz kapcsolódott.

A tomboló hullámvasút csúcspontja egy dübörgő pumpa volt, amely a Bitcoin árfolyamát figyelemre méltó, 27.980 dolláros BTC-enkénti árfolyamra repítette.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Figyelemre méltó, hogy ez az emelkedés nem csak az előző héten elszenvedett veszteségeket törölte el, hanem példátlan likvidálási hullámot is elindított.

A piacot megrázó esemény epicentruma a Binance, a világ legnagyobb kriptopénz-tőzsdéje volt, ahol a Bitcoin futures árfolyama elképesztő 28.168 dollárra ugrott, nyomában a medvepiaci szereplők összetört árfolyamával.

Medvepumpa?

A kolosszális short kiszorítás a kereskedőket értetlenül hagyta, és azon tűnődtek, hogy a Bitcoin, miután likviditást gyűjtött a késlekedő és túlságosan ambiciózus medvéktől, vajon tartósan emelkedő pályára áll-e, vagy a süllyedés folytatására készül.

Most a milliárd dolláros kérdés következik, vajon a Bitcoin kihasználja-e ezt az új lendületet, hogy folytassa emelkedését, vagy ez csupán egy rövid szusszanás az újabb zuhanás előtt?


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahogy a kriptopiac felkészül arra, hogy mi következik, egy dolog továbbra is biztos.

A Bitcoin meglepő és magával ragadó képessége páratlan, ami ismét bebizonyítja, hogy a digitális valuták birodalmában az egyetlen konstans dolog a kiszámíthatatlanság.


Olvastad már? A JPMorgan szerint régóta nem volt ilyen nagy veszélyben a világ

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!