A JPMorgan szerint régóta nem volt ilyen nagy veszélyben a világ

-

Jamie Dimon, a JPMorgan ügyvezetője nemrégiben osztotta meg a cég harmadik negyedéves jelentését, és ebben aggodalmait fejezte ki a világpolitikai fejleménye lehetséges hatásai miatt.

A háborús helyzetek eredményeként az ügyvezető úgy véli, a világgazdaság, az energia és az élelmiszerpiac újabb nehézségekkel szembesülhet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentésben úgy fogalmazott, hogy ilyen veszélyes helyzetet utoljára évtizedekkel ezelőtt tapasztalt a világ.

„Háború van Ukrajnában, és Izraelben is támadások történtek. Ezeknek az eseményeknek messze ható következményei lehetnek, amelyek kihatnak a globális energiapiacra, az élelmiszer-termelésre, a világkereskedelemre, és a geopolitikai kapcsolatokra is. Évtizedek óta nem volt ilyen rossz a helyzet.”

Dimon szerint az USA helyzete stabilnak mondható, a fogyasztói és a vállalati szektor egészséges is viszonylag rendben van, ennek ellenére a munkaerő-piaci problémák, a nagy államadósság, és a költségvetési hiány miatt az infláció valószínűleg továbbra is magas marad, és újabb kamatemelésekre is számítani lehet.

„Egyelőre nem látjuk, hogy hosszabb távon milyen következményekkel fog járni az elkezdett mennyiségi szigorítás. Az biztos, hogy a rendszerben lévő likviditást lecsökkentette, pont olyankor, amikor a piacokat a különböző szabályozások is korlátozni kezdték.”

Dimon a múlt héten is hasonló aggályokat osztott meg, akkor elmondta, hogy két nagy veszélyforrást is látnak, amelyek gondokat okozhatnak az USA gazdaságában.

Az egyik az, hogy az állami költekezés szintje minden eddiginél magasabbra ért, párhuzamosan a költségvetési hiány rekord-magas szintjével, és egy olyan mennyiségi szigorítással, amilyent korábban még nem tapasztalt az ország.

Dimon ezért úgy véli, a gazdasági stagnálás időszaka is beköszönthet, a Federal Reserve pedig rákényszerülhet, hogy 7%-ra emelje az alapkamatot.

Ha ez bekövetkezik, akkor az az egyik legrosszabb lehetséges forgatókönyv lenne, és a bankvezető úgy véli, rengeteg ember szembesülne nehézségekkel a mindennapjai során.

Olvastad már? A ChatGPT-nek abszurd magas elvárásai vannak a Filecoinnal szemben 2023-ban

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!