Az FTX 5 és fél millió SOL tokent küldött egy staking szolgáltatóhoz

-

Az FTX a Solana egyik korai befektetője, a pénzügyeit pedig jelenleg a csődeljárást vezető bizottság felügyeli.

A staking szolgáltatásba beküldött tokenek értéke jelenleg 122 millió dollár körül van, ez pedig mindössze egy részét képviseli a csődbe ment tőzsde SOL-készletének.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A lánc adataiból kiderül, hogy a tokeneket október 13-án küldték be a Figment tárcáiba, és az Ashpool elemzői ezután azonosították a küldőt, mint az FTX tulajdonában lévő tárcát.

A befektetésének köszönhetően az FTX rendszeres időközönként kap SOL tokeneket, osztalékként, mikor lejár az aktuális zárolási periódus.

Ezekből a tokenekből küldött be most egy staking szolgáltatásba 5,5 milliót, hogy validátorként működjön, és részt vegyen a tranzakciók feldolgozásában.

A staking során a validátorok blokkjutalmat kapnak, hasonlóan a bányászokhoz.

Az FTX-et felügyelő csődbizottságnak joga van a tőzsde bármely pénzeszközét bármikor likvidálni, és az elsődleges feladata az, hogy a platform hitelezői visszakapják a pénzüket, amelyhez a csődjelentés óta nem férnek hozzá.

Az USA bírósága szeptemberben engedélyezte 1,3 milliárd dollár értékű SOL token értékesítését, ez viszont félelmet gerjesztett a piacon, mivel a befektetők szerint nagy áreséshez vezethet egy ekkora mennyiség eladása.

Hogy ezt elkerüljék, egy befektetési szakértő ajánlására a bíróság úgy határozott, hogy a tokeneket heti periódusokban oldják fel a zárolás alól, és csak meghatározott mennyiségben lehet egyszerre eladni azokat, szintén heti szintű korlátozásokkal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az FTX egyik eszközalapjában 3,4 milliárd dollárnyi digitális valuta található, többek között Solana, Bitcoin, Ether, Aptos, és más kriptopénzek is.

A szeptemberi bírósági dokumentumokból kiderül, hogy a tőzsde eddig 7 milliárd dollárnyi eszközt tudott előkeríteni, mióta 2022 novemberében csődöt jelentettek.

A tőzsde alapítója, Sam Bankman-Fried tárgyalása jelenleg is zajlik, csalás és összeesküvés vádjával. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akár 115 éves börtönbüntetést is kaphat.

Olvastad már? Felgyorsítják-e ezek az okok a Bitcoin tömeges elfogadást?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!