Az FTX 5 és fél millió SOL tokent küldött egy staking szolgáltatóhoz

-

Az FTX a Solana egyik korai befektetője, a pénzügyeit pedig jelenleg a csődeljárást vezető bizottság felügyeli.

A staking szolgáltatásba beküldött tokenek értéke jelenleg 122 millió dollár körül van, ez pedig mindössze egy részét képviseli a csődbe ment tőzsde SOL-készletének.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A lánc adataiból kiderül, hogy a tokeneket október 13-án küldték be a Figment tárcáiba, és az Ashpool elemzői ezután azonosították a küldőt, mint az FTX tulajdonában lévő tárcát.

A befektetésének köszönhetően az FTX rendszeres időközönként kap SOL tokeneket, osztalékként, mikor lejár az aktuális zárolási periódus.

Ezekből a tokenekből küldött be most egy staking szolgáltatásba 5,5 milliót, hogy validátorként működjön, és részt vegyen a tranzakciók feldolgozásában.

A staking során a validátorok blokkjutalmat kapnak, hasonlóan a bányászokhoz.

Az FTX-et felügyelő csődbizottságnak joga van a tőzsde bármely pénzeszközét bármikor likvidálni, és az elsődleges feladata az, hogy a platform hitelezői visszakapják a pénzüket, amelyhez a csődjelentés óta nem férnek hozzá.

Az USA bírósága szeptemberben engedélyezte 1,3 milliárd dollár értékű SOL token értékesítését, ez viszont félelmet gerjesztett a piacon, mivel a befektetők szerint nagy áreséshez vezethet egy ekkora mennyiség eladása.

Hogy ezt elkerüljék, egy befektetési szakértő ajánlására a bíróság úgy határozott, hogy a tokeneket heti periódusokban oldják fel a zárolás alól, és csak meghatározott mennyiségben lehet egyszerre eladni azokat, szintén heti szintű korlátozásokkal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az FTX egyik eszközalapjában 3,4 milliárd dollárnyi digitális valuta található, többek között Solana, Bitcoin, Ether, Aptos, és más kriptopénzek is.

A szeptemberi bírósági dokumentumokból kiderül, hogy a tőzsde eddig 7 milliárd dollárnyi eszközt tudott előkeríteni, mióta 2022 novemberében csődöt jelentettek.

A tőzsde alapítója, Sam Bankman-Fried tárgyalása jelenleg is zajlik, csalás és összeesküvés vádjával. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, akár 115 éves börtönbüntetést is kaphat.

Olvastad már? Felgyorsítják-e ezek az okok a Bitcoin tömeges elfogadást?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!