Felgyorsítják-e ezek az okok a Bitcoin tömeges elfogadást?

-

Minden egyes nappal egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Bitcoin (BTC) egyre szélesebb körben elfogadott lesz.

A piacon újra feltámadt az optimizmus, miután korábban a lefelé mutató árfolyamokkal küzdött. Ez a Bitcoin társadalmi dominanciájában is megmutatkozik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A társadalmi dominancia mérőszám az elmúlt 24 órában a legmagasabb havi szintre emelkedett.

Ez nem volt véletlen, tekintve, hogy a Bitcoin ETF reményei a legmagasabbra szöktek, mivel lejárt a SEC fellebbezési határideje a Grayscale Bitcoin ETF-je ellen.

De ez még nem minden. A Ferrari, a híres olasz autógyártó tegnap jelentette be, hogy a járműeladásoknál elfogadja a BTC-t fizetőeszközként.

A Bitcoin társadalmi dominanciájának megugrásához azonban nem minden jó hír járult hozzá.

Arról is érkeztek hírek, hogy az Egyesült Államok állítólag aggódik egy kínai tulajdonú, Wyomingban található Bitcoin-bányászati üzem miatt, mivel az potenciális nemzetbiztonsági fenyegetést jelent.

Bár ez nem feltétlenül jelzi az árra gyakorolt potenciális negatív hatást, az előbbi kettő aláhúzta az erősebb kereslet lehetőségét hosszú távon.

Gyorsabban pöröghetnek a Bitcoin elfogadásának kerekei

A Ferrari BTC-fizetések elfogadásáról szóló döntéséről szóló jelentések a mainstream vállalkozások általi elfogadás növekvő ütemét is hangsúlyozták. Azonban számos más ok is nyomhatja a Bitcoin gyorsabb elfogadását.

A Bitcoin egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy deflációs jellemzői vonzóvá teszik hosszú távú befektetéssé. Van azonban egy másik tulajdonsága is, amely gyakran figyelmen kívül marad.

A Bitcoin megváltoztathatatlansága és DeFi szabadságot kínál a hagyományos pénzügyi rendszertől és a zsarnoki kormányzati rendszerektől. Nézzük meg tehát, hogyan vezethet ez a Bitcoin nagyobb mértékű elfogadásához.

A valóság az, hogy a kormányok egyre szigorúbb szabályozásokat szorgalmaznak, mivel a tömegek feletti nagyobb ellenőrzésre törekszenek.

Ez különösen Kanadában nyilvánvaló, ahol a szabályozók most tették legálissá, hogy a bankok bírósági végzés nélkül is felfüggeszthetik a számlákat.

Kínában már létezik egy társadalmi hitelrendszer, amely szintén elvehet bizonyos társadalmi szabadságjogokat, és ellehetetlenítheti a pénzügyekhez való hozzáférést, ha valaki nem megfelelően cselekszik.

Az ilyen intézkedések megkönnyítik a kormányok számára a pénzügyi ellenőrzés fenntartását.

Így hosszú távon a fenti tényező alapján nagyobb keresletet eredményezhet a Bitcoin iránt, mivel az emberek megpróbálják megmenteni pénzügyi szabadságukat.

Olvastad már? 5 kriptovaluta, ami 2024-ben berobbanhat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!