Felgyorsítják-e ezek az okok a Bitcoin tömeges elfogadást?

-

Minden egyes nappal egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Bitcoin (BTC) egyre szélesebb körben elfogadott lesz.

A piacon újra feltámadt az optimizmus, miután korábban a lefelé mutató árfolyamokkal küzdött. Ez a Bitcoin társadalmi dominanciájában is megmutatkozik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A társadalmi dominancia mérőszám az elmúlt 24 órában a legmagasabb havi szintre emelkedett.

Ez nem volt véletlen, tekintve, hogy a Bitcoin ETF reményei a legmagasabbra szöktek, mivel lejárt a SEC fellebbezési határideje a Grayscale Bitcoin ETF-je ellen.

De ez még nem minden. A Ferrari, a híres olasz autógyártó tegnap jelentette be, hogy a járműeladásoknál elfogadja a BTC-t fizetőeszközként.

A Bitcoin társadalmi dominanciájának megugrásához azonban nem minden jó hír járult hozzá.

Arról is érkeztek hírek, hogy az Egyesült Államok állítólag aggódik egy kínai tulajdonú, Wyomingban található Bitcoin-bányászati üzem miatt, mivel az potenciális nemzetbiztonsági fenyegetést jelent.

Bár ez nem feltétlenül jelzi az árra gyakorolt potenciális negatív hatást, az előbbi kettő aláhúzta az erősebb kereslet lehetőségét hosszú távon.

Gyorsabban pöröghetnek a Bitcoin elfogadásának kerekei

A Ferrari BTC-fizetések elfogadásáról szóló döntéséről szóló jelentések a mainstream vállalkozások általi elfogadás növekvő ütemét is hangsúlyozták. Azonban számos más ok is nyomhatja a Bitcoin gyorsabb elfogadását.

A Bitcoin egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy deflációs jellemzői vonzóvá teszik hosszú távú befektetéssé. Van azonban egy másik tulajdonsága is, amely gyakran figyelmen kívül marad.

A Bitcoin megváltoztathatatlansága és DeFi szabadságot kínál a hagyományos pénzügyi rendszertől és a zsarnoki kormányzati rendszerektől. Nézzük meg tehát, hogyan vezethet ez a Bitcoin nagyobb mértékű elfogadásához.

A valóság az, hogy a kormányok egyre szigorúbb szabályozásokat szorgalmaznak, mivel a tömegek feletti nagyobb ellenőrzésre törekszenek.

Ez különösen Kanadában nyilvánvaló, ahol a szabályozók most tették legálissá, hogy a bankok bírósági végzés nélkül is felfüggeszthetik a számlákat.

Kínában már létezik egy társadalmi hitelrendszer, amely szintén elvehet bizonyos társadalmi szabadságjogokat, és ellehetetlenítheti a pénzügyekhez való hozzáférést, ha valaki nem megfelelően cselekszik.

Az ilyen intézkedések megkönnyítik a kormányok számára a pénzügyi ellenőrzés fenntartását.

Így hosszú távon a fenti tényező alapján nagyobb keresletet eredményezhet a Bitcoin iránt, mivel az emberek megpróbálják megmenteni pénzügyi szabadságukat.

Olvastad már? 5 kriptovaluta, ami 2024-ben berobbanhat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!