400 ezer dollár jutalom jár annak, aki fel tudja törni a Solana rendszerét

-

A Solana szinte a kezdetek óta Ethereum-gyilkosként van emlegetve, de ettől függetlenül a blokkláncokra leselkedő veszélyektől ez sem mentesíti.

A legtöbb esetben a támadások után kezdenek csak el foglalkozni a sebezhetőségekkel a fejlesztők, a Solana viszont úgy döntött, hogy elébe megy a problémáknak, és nagy jutalmakat ajánlott fel az etikus hackereknek, hogy derítsék fel a hálózat támadható pontjait.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jacob Reech, a Solana Foundation vezető fejlesztője a Twitteren jelentette be a jutalom-projekt elindulását, és elmondta, 400 ezer dollár, azaz majdnem 150 millió forint jutalmat kaphat az, aki sikeresen fel tudja törni a Solana rendszerét, azaz le tudja állítani a hálózatot.

Nem ez az első ilyen kezdeményezés, a Solana mögött álló vállalat már több esetben ajánlott fel komoly pénzjutalmat az etikus hackerek számára a Github platformján, egy, a fejlesztők és programozók között rendkívül népszerű oldalon, akik jelentős hibákat találnak a blokklánc működésében, és jelentik azokat a fejlesztőknek.

A különböző pénzjutalmak összesen elérik a 2 millió dolláros összeget, SOL tokenben elszámolva, egy éve zárolással, és ezt azok a biztonsági szakemberek kaphatják meg, akik sikeresen derítenek fel olyan hibákat, amelyek jelentős kockázatot képviselnek.

A cég megfogalmazásában ilyen hibának minősül, ha valaki például el tudja lopni valakinek a pénzét a tárcájából, a digitális aláírás nélkül.

Vagy hozzá tud jutni a tokenekhez anélkül, hogy a tulajdonosnak kapcsolatba kellene lépnie valamilyen okosszerződéssel, szavazási, vagy staking szolgáltatással, vagy aki olyan hibát talál, amely alkalmazásával a delegált tokeneket el lehet tulajdonítani a birtokosuktól.

További 1 millió dollár várja azokat, akik a konszenzus vagy a biztonsági protokoll tekintetében találnak bármilyen hibát.

A 400 ezer dolláros jutalom, amelyet Reech nemrégiben jelentett be, az olyan sebezhetőségek felfedezéséért jár, amelyek miatt a hálózat működése leállhat egy támadást követően


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Fordulópontnál a Solana árfolyama

A cikk írásakor a SOL árfolyama éppen egy kritikus támasz-szinten van, 21 dollárnál, az 50 és a 100 napos mozgóátlagok által meghatározott fordulópontnál.

A hó eleje óta már több, mint 10%-ot esett, és ha ez a támasz is elesik, akkor az ár újratesztelheti a négy hónapos aljat, 17 dollárnál.

solana
Forrás: tradingview.com

Ez persze csak az egyik forgatókönyv, a pozitív végkimenetel alapján a SOL vissza is pattanhat, de ahhoz, hogy a medvéket teljesen kiejtsék a képből, a kereskedőknek meg kell szereznie a 24 dolláros régiót, és támaszként megerősíteni.

Innen aztán ismét megindulhat felfelé az árfolyam, és célba veheti az idei csúcsokat, a 27 dolláros árfolyamot is.

Olvastad már? Már vásárolható a Ferrari mostantól kriptovalutával

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!