Már vásárolható a Ferrari mostantól kriptovalutával

-

A kripto egyre inkább a mainstream felé halad, miután a Ferrari vezető luxusmárka bejelentette, hogy mostantól elfogadja a digitális valutákat a csúcskategóriájú autóira.

Ahogy arról a Reuters is beszámolt, a Ferrari új támogatása csak az amerikai ügyfelek számára nyitott, de a tervek szerint az elkövetkező hónapokban az Európai Unióra is kiterjeszti az ügyfelek igényei alapján.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az autómárkák és a kriptovilág között viszonylag mély kapcsolat alakult ki.

Nevezetesen a Tesla volt az úttörője ennek a lépésnek még 2021-ben, amikor elkezdte elfogadni a Bitcoin (BTC) ellenértékét az autóiért.

A vállalat rövidesen visszalépett ettől az iránytól, hivatkozva a coin magas szén-dioxid-kibocsátására, ami nem illeszkedik a célkitűzéseihez.

A Ferrari esetében a vállalat úgy véli, hogy a szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos aggodalom mára enyhült, mivel a legtöbb protokoll ma már energiatakarékosabb.

A kripto támogatása ellenére a Ferrari marketing és kereskedelmi igazgatója, Enrico Galliera elmondta, hogy a vállalat céljai a szén-dioxid-semlegesség elérésére 2030-ig továbbra is megmaradnak.

Mivel a kripto mostanra összességében mainstream kategóriába került, Galliera szerint a cégnek újra kell pozícionálnia a feltételeit, hogy megragadja a jelentős digitális valutaportfólióval rendelkező ügyfeleit.

„Vannak olyan fiatal befektetők, akik a kriptovaluták köré építették a vagyonukat” – mondta. „Mások hagyományosabb befektetők, akik diverzifikálni akarják a portfóliójukat”.

A BitPay partnerség: Az elfogadott tokenek

A luxusautó-márka a BitPay-t választotta fizetési feldolgozónak a kínálathoz. A felhasználók olyan coinokkal, mint a Bitcoin, Ethereum, XRP és más, a vezető fizetési feldolgozó által támogatott coinokkal vásárolhatnak majd csúcskategóriás autókat, amelyek kezdőárát körülbelül 211.000 dollárra teszik.

A volatilitás visszafogott lesz, mivel a BitPay fiat valutára konvertálja a pénzt, hogy megvédje a Ferrari kereskedőit az áringadozásoktól.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Figyelemre méltó, hogy a BitPay nagyon fontos szerepet játszik számos új felhasználási mód működtetésében, amelyek olyan digitális valutákat foglalnak magukban, amelyek valós eszközökért való fizetésként használhatók.

A Ferrari szerint a kriptoval fizető felhasználók számára nem lesz változás az árakban, díjakban vagy felárakban.

Olvastad már? 3 kriptokaszinó, ahol megduplázhatod a Bitcoinod a ma esti Magyarország – Szerbia meccsel

Kiemelt kép: SURINDER17042010

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!