Az USA keményít a kripto elleni harcban, mivel kiderült a Hamász-kapcsolat

-

A kriptopénz-ipar fokozott ellenőrzés és politikai nyomás alatt találja magát, mivel a jelentések a Hamász és más militáns csoportok finanszírozásával hozzák összefüggésbe a digitális valutákat, a Sam Bankman-Fried volt kriptomágnás ellen folyó csalási per mellett.

A kriptovaluta egyre nagyobb reflektorfénybe kerülésének egyik fontos fordulópontja volt a közelmúltban Izraelben történt mészárlás.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentések szerint olyan csoportok, köztük a Hamász, digitális valutákból kaptak finanszírozást.

Maga a kriptovalutáknak a terrorizmus finanszírozásával való összekapcsolása az iparágat az ellenőrzés célkeresztjébe állította.

A digitális eszközök a korábbinál is nagyobb nyomás alatt

Az amerikai kongresszus arra készül, hogy alaposabban megvizsgálja a kriptopénzek szerepét, különösen az izraeli támadásokkal kapcsolatban.

Sherrod Brown szenátor, a Szenátus bankbizottságának elnöke és a kriptopénzek egyik neves kritikusa eltökélt szándéka, hogy alaposan megvizsgálja a kriptovaluták szerepét.

Korábban aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kriptók lehetővé teszik a tiltott tevékenységeket.

Az állítólagos Hamász-kapcsolat új lendületet adott Elizabeth Warren szenátor azon törekvésének, hogy törvényjavaslatot fogadjon el, amely pénzmosás elleni szabályokat ír elő a kriptoipar számára.

A jogszabály pártokon átívelő támogatást kapott.

Warren hangsúlyozta,

„Egyre nagyobb a szenátorok kétpárti koalíciója, akik elkötelezettek e törvényjavaslat elfogadása mellett, és a terrorizmus elleni harcban világszerte a finanszírozás megfékezésével”.

A TRM Labs blokkláncelemző cég szerint a Hamasz volt az egyik korai alkalmazója a kriptovaluták finanszírozására.

A csoport főként más finanszírozási forrásokra támaszkodik. A Hamászhoz kapcsolódó szervezetek azonban a közelmúltbeli támadások után is folytatták a kriptoadományok gyűjtését.

A Wall Street Journal jelentéséből kiderült, hogy a Hamászhoz és a palesztin Iszlám Dzsihádhoz kapcsolódó digitális pénztárcák 2021 óta mintegy 134 millió dollárnyi kriptopénzt kaptak.

Warren szenátor megosztotta szenátortársaival a WSJ megállapításait, és arra kérte őket, hogy támogassák pénzmosás elleni törvényjavaslatát.

A közelmúltbeli fejlemények fényében Warren törvényjavaslata további támogatást nyerhet.

A törvényjavaslat célja, hogy a pénzügyi bűncselekményekre vonatkozó, jelenleg a hagyományos pénzügyi intézményekre érvényes szabályozást kiterjessze a digitális eszközök szereplőire is.

A kriptopénzek szószólói remélik, hogy megvédik a területüket

A kriptopénzek védelmében a kriptopénzek támogatói azt hangsúlyozzák, hogy a technológia átláthatóságot biztosít, mivel a tranzakciókat rendszerint nyilvános főkönyvekben rögzítik. A bűnüldöző szervek is kifejlesztettek eszközöket a tranzakciók nyomon követésére.

A digitális valutákat azonban még mindig a bűnözők potenciális eszközének tekintik.

Túlságosan is kényelmesnek tartják, hogy megkönnyítik a határokon átnyúló és anonim tranzakciókat.

A kriptopénz-cégek, köztük a nagy tőzsdék, mint a Coinbase, proaktívan próbálják kezelni ezt a problémát a megfelelőség és az átvilágítási erőfeszítések javításával.

Azt remélik, hogy megelőzhetik az iparáguk és az illegális tevékenységek közötti további negatív összefüggéseket.

Roger Marshall szenátor, a Warren törvényjavaslatának vezető republikánusa kiemelte, hogy sürgősen foglalkozni kell a kriptónak a terrorizmus finanszírozásában játszott szerepével.

Kijelentette,

„A kriptoval való visszaélés a terrorszervezetek részéről figyelmeztető jelként kell, hogy szolgáljon a Kongresszus számára, hogy lecsapjon a digitális eszközökre és a pénzmosásra, amelyről most már tudjuk, hogy segíti az izraeli szörnyű mészárlások finanszírozását”.

Ahogy Jim Himes szenátor rámutatott, az iparágnak világosan meg kell fogalmaznia a célját.

Megjegyezte, hogy a bűnözői elemekhez fűződő negatív kapcsolatok miatt a kongresszusi tagok vonakodnak attól, hogy az iparág számára a kételyek előnyét élvezzék.

Olvastad már? Kriptovaluta kaszinó bónuszok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!