A Mastercard új megoldást mutat be a CBDC tokenizálására

-

A Mastercard szerint új megoldásuk, amely lehetővé teszi a központi banki digitális valuták (CBDC-k) tokenizálását vagy különböző blokkláncokra történő kiterjesztését, „új lehetőséget biztosít a fogyasztók számára, hogy több blokkláncon keresztül, nagyobb biztonsággal és könnyedséggel vegyenek részt a kereskedelemben”.

A Mastercard egyik vezetője leírta: „Ahogy a digitális gazdaság egyre érettebbé válik, a Mastercard a fogyasztók részéről igényt látott arra, hogy több blokkláncon, köztük nyilvános blokkláncokon keresztül vegyenek részt a kereskedelemben”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Mastercard új CBDC tokenizációs megoldása

A fizetési óriás Mastercard csütörtökön bejelentette, hogy „sikeresen demonstrálta egy új megoldás képességeit, amely lehetővé teszi a CBDC-k tokenizálását (vagy „becsomagolását”) különböző blokkláncokra”.

A vállalat szerint ez a megoldás „új lehetőséget biztosít a fogyasztók számára, hogy több blokkláncon keresztül nagyobb biztonsággal és könnyedséggel vegyenek részt a kereskedelemben”.

Richard Wormald, a Mastercard Australasia divíziójának elnöke így nyilatkozott:

„Ahogy a digitális gazdaság egyre érettebbé válik, a Mastercard látja a fogyasztók igényét arra, hogy több blokkláncon, köztük nyilvános blokkláncokon keresztül vegyenek részt a kereskedelemben”.

Az ügyvezető hangsúlyozta:

Ez a technológia nem csak a fogyasztók nagyobb választási lehetőségét hordozza magában, hanem új lehetőségeket nyit a nyilvános és a privát hálózatok közötti együttműködésre is, hogy valódi hatást érjenek el a digitális valuták terén.

A Mastercard részletezte, hogy a megoldást a Cuscal, Ausztrália vezető fizetési és adatszolgáltatójával, valamint a Mintable NFTs-as-a-service szolgáltatóval együttműködve fejlesztették ki.

A megoldás része az ausztrál központi bank, a Reserve Bank of Australia (RBA) és a Digital Finance CRC (DFCRC) kutatási projektjének, amelynek célja a CBDC lehetséges ausztrál felhasználási eseteinek feltérképezése.

A fizetési óriás kifejtette:

A Mastercard élő környezetben mutatta be, hogy a megoldás lehetővé teszi egy kísérleti CBDC birtokosának, hogy az Ethereum nyilvános blokkláncán jegyzett NFT-t vásároljon.

„A folyamat zárolta” a szükséges mennyiségű kísérleti CBDC-t az RBA kísérleti CBDC platformján, és az Ethereumon azonos mennyiségű csomagolt kísérleti CBDC tokeneket mintelt” – tette hozzá a Mastercard.

Olvastad már? 3 kriptokaszinó, ahol megduplázhatod a Bitcoinod a ma esti Magyarország – Szerbia meccsel

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!