Mi történik, ha a SEC mégsem lebbez fel a Grayscale ETF-je ügyében?

-

A SEC október 13-ig kapott haladékot, hogy fellebbezést nyújtson be a Grayscale ETF-je ügyében, mivel a befektetési cég pert nyert a Tőzsdefelügyelettel szemben, amely nem volt hajlandó befogadni a cég kérvényét, hogy a saját alapjukat átkonvertálhassák.

Sokan úgy vélik, a SEC mindenképpen élni akar a fellebbezés lehetőségével, de sok elemző arra figyelmeztet, hogy ha ezt nem teszik meg, akkor is több lehetőség van, hogy el tudják halasztani az alapkezelő konverzióját, amely során spot bitcoin ETF lenne a bitcoin alapjukból.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bíróság augusztusban döntött úgy, hogy a SEC be kell, hogy fogadja a Grayscale beadványát, és a jogszabályok alapján elbírálni a kérvényüket.

Az esetleges fellebbezésre október 13-ig kapott lehetőséget a hatóság.

A Bloomberg elemzője, Eric Balchunas a Twitteren úgy fogalmazott október 12-én, hogy összességében kicsi az esélye egy tényleges fellebbezésnek, de ettől függetlenül a hatóság számos akadályt gördíthet a Grayscale elé.

„Egy fellebbezés nem biztos, hogy jó ötlet lenne. Ráadásul a SEC eszköztárában más is van, sok minden történhet még ebben az ügyben.”

James Seyffart, a Bloomberg egy másik elemzője is úgy véli, hogy a fellebbezést nehéz lenne védhetően megindokolni a bíróságon, de a SEC enélkül is meg tudja oldani, hogy tovább halaszthassa az ETF elbírálását.

Szeptemberben járta be a sajtót a hír, hogy a GBTC konverziójának a kérvénye ismét a SEC elé kerülhet, hogy elbírálják, a hatóság viszont dönthet úgy, hogy valami más indokkal utasítja el.

A szakértők szerint ebben az esetben az új indoklás lehet a fellebbezés tárgya, és a Grayscale kezdheti elölről a jogi csatározást.

Egy másik lehetséges forgatókönyv, hogy ha a New York Stock Exchange részéről is kérelmet kell benyújtani, hogy listázzák a Grayscale ETF-et, ebben az esetben szintén nyolc hónapot vehet igénybe az eljárás, mire a SEC döntést hozhat.

Számos ETF-kérvény ugyanebben a cipőben jár, 2023 során több, mint hét beadványt nyújtottak be a cégek a Tőzsdefelügyelethez, de egyelőre mindegyik elutasításban vagy halasztásban részesült.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelenlegi információk alapján 2024 márciusánál előbb egyik esetében sem hoz döntést a SEC.

A Grayscale badványa azért számít különösen nagy jelentőségűnek, mert ha ezt elfogadja a hatóság, és a cég engedélyt kap a konverzióra, akkor a SEC már nehezen tudja megindokolni a többi ETF elutasítását, így az elemzők szerint akár többet is elfogadhat majd egyszerre.

A Bloomberg szakértői szerint a jelen állás szerint 75% esély van arra, hogy még az idén elindulhat egy spot bitcoin ETF, és 95%-os esélyt jósolnak arra, hogy ez 2024 év vége előtt megtörténik.

Olvastad már? A Bitcoin az egyedüli „semleges online pénz ” ami mindig is létezni fog

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!