Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

-

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé.

A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is szerepel.

A tőzsde tavaly novemberben jelentett csődöt, és ennek következtében a 32 milliárd dollárra becsült birodalom értéke közel nullára esett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A most induló perben egyedül SBF szerepel, mint vádlott, és jövő héten kezdődik az esküdtek kiválasztása, majd szerdától a tényleges tárgyalás.

Szerdán, csütörtökön, és pénteken is zajlik majd az ügy, ezt követi egy egy napos szünet két hét múlva hátfőn, majd október 10-től ismét, minden hétköznap a tárgyalóteremben találhatjuk majd SBF-et.

A tervek alapján a per november 9-én zárul majd, de természetesen lehetséges, hogy lesz hosszabbítás.

Az ülések során SBF használhat egy internetkapcsolat nélküli számítógépet, hogy feljegyzéseket készítsen a meghallgatásokról, és külön tanácsadó fog gondoskodni arról, hogy az eszköz ténylegesen képtelen legyen elérni a hálózatot.

SBF vélhetően azért férhet majd hozzá a számítógéphez, mert a jogi csapata petícióval fordult a bírósághoz, hogy tegyék könnyebbé az ügyfelük számára a tárgyalásra való felkészülést.

Az eljáró Kaplan bíróhoz kérvényt is benyújtottak, hogy ideiglenesen helyezze szabadlábra a gyanúsítottat, ezt a beadványt viszont elutasították.

SBF dolga nem lesz egyszerű, rengeteg dologról kell számot adnia, és a jelenlegi helyzet alapján négy korábbi kollégájával is szembe kell majd néznie, akik valószínűleg ellene fognak tanúskodni.

FTX
Balról jobbra: Caroline Ellison, Ryan Salame, Zixiao (Gary) Wang és Nishad Singh. Mind a négyen együttműködtek az amerikai kormánnyal.

Caroline Ellison, Gary Wang, Nishad Singh, és Ryan Salame valószínűleg mind feltűnnek majd a tárgyaláson. Ellison az Alameda Research ügyvezetőjeként dolgozott, és tavaly decemberben emeltek ellene vádat csalás miatt.

Wang az FTX társalapítója, Ő Ellisonnal együtt beismerte a csalást. Singh felsővezetőként szerepet az FTX csapatában, és szintén a bíróság elé került ugyanezekkel a vádakkal.

Salame az FTX Digital Markets vezetője volt, és most szeptemberben vallotta magát bűnösnek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


SBF akár 115 év börtönbüntetést is kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja. A tőzsdealapító jelenleg is Brooklynban tartózkodik, a Metropolitan Detention Center nevű börtönben, amely hírhedt a rossz körülményeiről.

Az ellene folyó per a híradások alapján a Bernie Madoff ügy óta az egyik legnagyobb céges jogi eljárásnak tekinthető.

Olvastad már? A Bitcoin Minetrix kripto ICO-ja óriási hozammal kecsegtet

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!