Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

-

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra terelte a projektet.

Az Arbitrum így arra az útra lépett rá, amely több nagy blokklánc esetében is nagy erősödést hozott, és amely a jelek szerint most is ugyanezt fogja eredményezni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Alig egy héttel az ösztönző programok bevezetése után a hálózat már 70 millió dollárnyi plusz likviditást vonzott magához, más blokkláncokról.

A likviditás ráadásul jópár token esetben is emelkedéshez vezetett, vélhetően azért, mert a befektetők szerint most már nagyságrendekkel nagyobb a siker esélye, így a tokenek is jó vételnek számíthatnak.

Emelkedő pályán az Arbitrum?

Az ösztöndíjra adott piaci reakciókból arra következtethetünk, hogy a közeljövőben jelentős emelkedés jöhet.

Hogy erről megbizonyosodhassunk, több kulcsfontosságú indikátor is a segítségünkre lehet. Az egyik ilyen a hálózat jövedelmezősége, azaz a validátorok által kapott jutalom a tranzakciók feldolgozásáért.

Ez átlagosan 50 ezer dollár körül mozgott az elmúlt 12 hónapban, viszont kétszer is láthattunk hatalmas kiugrást. Márciusban 1,49 millió dollárt tett ki, júliusban pedig 2,09 milliót

Arbitrum
Forrás: DeFiLlama

A 2023-as évet a forgalom nagymértékű emelkedésével kezdte a hálózat, amely márciusban érte el a rekordot, több, mint 3 millió tranzakcióval.

Az azóta tapasztalt visszahúzódás során augusztusban már 1 millió alá is benézett ez az indikátor, és nem is tudott jó ideig ismét fölé kerülni.

Egészen szeptember végéig kellett várni, hogy újból meghaladja az egymilliót a tranzakciószám, ez pedig valószínűleg annak köszönhető, hogy az Arbitrum egyre népszerűbb a felhasználók körében, és a második rétegű protokollt használók száma szeptember 19-e óta folyamatos emelkedést mutat.

Forrás: DeFiLlama

Ez a mérőszám ráadásul azt is megmutatja nekünk, hogy az aktivitás nagy része nem teljesen új felhasználóktól érkezik, hanem olyanoktól, akik már korábban is használták a hálózatot, és most ismét visszatértek.

Ezt a jelenséget általánosságban pozitív jelként szokás értelmezni, mivel arra utal, hogy a projekt ténylegesen nagy eredményeket ér el, ha vissza tudja csábítani az egyszer már inaktívvá vált felhasználóit.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Kereskedési szempontból pedig ezt gyakran úgy fogalmazzák meg, hogy a befektetők bizalma is visszatért az ARB tokenbe.

Ugyanerre utalhat a token által produkált árfolyam-mozgás is. A hét második felében a bikák ragadták magukhoz az irányítás, és 8%-ot emeltek az ARB árán.

A cikk írásakor az árfolyam 90 centen áll. Ha a hálózat rövid és hosszú távon is meg tudja őrizni a jelenlegi növekedési ütemét, akkor az ARB token fényes jövő előtt állhat.

Olvastad már? A Bitcoin Minetrix kripto ICO-ja óriási hozammal kecsegtet

Kiemelt kép: Dan Matt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!