A Tesla hatalmas profitot könyvelt el bitcoinjaik első negyedéves értékesítéséből

-

Az elektromosautó-gyártó februárban jelentette be 1,5 milliárd dollár értékű bitcoinvásárlását.

A Tesla Motors 2021 első negyedévében eladta bitcoinállományának egy részét, amivel 272 millió dolláros nettó bevételre tett szert – jelentette hétfőn a vállalat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A negyedéves pénzügyi eredményeket ismertető 30 oldalas beszámolóban a Tesla 101 millió dolláros „pozitív hatástkönyvelhetett el a bitcoineladás következtében:

„A volumennövekedés, a szabályozói hitelbevétel-növekedés, és a bruttó bevételjavulás által megteremtett pozitív hatásokat – melyeket a termékköltség-csökkentések és a bitcoin-értékesítés eredményezett – évről évre ellensúlyozták az alacsonyabb ASP, a megnövekedett SBC, a K+F beruházások, valamint az ellátási láncok költségei. Az S és az X modell átállási költségei negatívan befolyásolták mind a bruttó nyereséget, mind a K+F-kiadásokat.”

Negyedéves pénzforgalmi kimutatásában a vállalat „a digitális eszközök értékesítéséből származó bevételeket” 272 millió dollárra becsüli.
Az elektromosjármű-gyártó februárban került a címlapokra, miután 1,5 milliárd dollár értékű BTC-ba történő stratégiai beruházást hozott nyilvánosságra.
Akkor ez az összeg a Tesla bruttó készpénzállományának 7,7%-át tette ki. A vállalat azóta azt is bejelentette, hogy az autóvásárlások során bitcoint is elfogad, méghozzá anélkül, hogy azt átváltaná fiat pénznemre.
A kriptovaluta-tevékenységen túl a Tesla 438 millió dolláros nettó jövedelmet könyvelhetett el a negyedév során, ami egy új rekord a vállalat számára.
Az egy részvényre jutó eredményük 93 cent volt 10,39 milliárd dolláros árbevétel mellett.
Az Elon Musk által vezetett cég azt is elmondta, hogy idén a járműszállítási kapacitásának bővítését tervezi, ami az 50%-ot is meghaladhatja. Ez azt jelentené, hogy a vállalat minimum 750.000 járművet szállíthat ki 2021-ben.

Olvastad már? Robbanásszerű fejlődésnek néz elébe a pénzügyi rendszer a PayPal vezérigazgatója szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!