Robbanásszerű fejlődésnek néz elébe a pénzügyi rendszer a PayPal vezérigazgatója szerint

-

Az elkövetkező 5-10 éven belül jóval több változás vár a pénzügyi rendszerre, mint amilyen az elmúlt két évtizedben zajlott – állítja a PayPal vezérigazgatója.
A kriptopénzek iránti kereslet még a PayPal kezdeti elvárásait is felülmúlta, miután a cég 2020 végén lehetővé tette a kriptopénzek vásárlását, legalábbis a vállalat CEO-ja szerint.

„A kriptooldali kereslet többszöröse annak, mint amire számítottunk” – mondta el Dan Schulman, egy a Time-nak vasárnap adott interjújában.

Schulman hangsúlyozta, hogy a jelenlegi pénzügyi infrastruktúrának modernizációra van szüksége, mivel „ma már nem hatékony”, hiszen túlságosan drágák és lassúak a nemzetközi fizetések.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vezérigazgató jóslata szerint a pénzügyi rendszer az elkövetkező 10 évben nagyobb változásokon fog keresztülmenni, mint amilyeneken az elmúlt két évtizedben keresztülment.

„10 éven belül elképesztően csökkenni fog a készpénzhasználat. Mindenféle fizetési megoldás egyetlen mobiltelefonban fog összpontosulni. A hitelkártya mint olyan el fog tűnni, és a telefonodat fogod használni [minden fizetésre]” – mondta.

Hozzátette, hogy a jegybankoknak át kell gondolniuk a monetáris politikájukat, ha az emberek felhagynak a papírpénzek használatával.
Ahogy fogalmazott, a jegybanki digitális valuták előnyre tehetnek majd szert az olyan feltörekvő technológiák által, mint az elosztott főkönyvi technológia.

„De ezek alapvetően a fiat valutákat – mint például az amerikai dollár – digitalizálják [csak]” – jegyezte meg.

A PayPal még 2020 októberében jelentette be, hogy lehetővé fogja tenni felhasználói számára egy sor kriptopénz, beleértve bitcoin és ether vásárlását, tárolását és eladását.
Amikor az új funkció november közepén elérhetővé vált az Egyesült Államokban, a bitcoin árfolyama 16.000 dollár körül alakult.

A világ legnagyobb kriptopénze ezzel párhuzamosan masszív raliba kezdett, majd áprilisra a 64.000 dolláros rekordárfolyamot is elérte.
Az árak és a kriptopénzek iránti kereslet növekedése közepette a PayPal bővítette a funkciót, és március közepén lehetővé tette a kriptopénzben való fizetéseket is termékekért és szolgáltatásokért.
A múlt héten az általuk birtokolt Venmo mutatta be kriptokereskedési lehetőségét, amely BTC-re, ETH-ra, litecoinra és bitcoin cashre terjed ki.

Olvastad már? A bitcoin dominanciája 2018 óta nem látott mélyponton van

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!