A bitcoin dominanciája 2018 óta nem látott mélyponton van

-

A bitcoin domninanciája 20 százalékponttal csökkent 2021 eleje óta. Az ETH, BNB és egyéb spekulatív altcoinok eközben megerősödtek e tekintetben ugyanezen időszak alatt.

A bitcoin dominanciája 50% alá esett a múlt héten, 2018 óta először. Ez nem is lehetne jobb megerősítő jel arra, hogy a bikapiacba egy kis altszezon is belevegyült.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bitcoin dominanciája, amely a BTC teljes piaci kapitalizációját viszonyítja a kriptopiac összértékéhez, vasárnap este a 48%-ot is meglátogatta a CoinGecko független kriptoadat-aggregátor adatai szerint. Az idei év kezdetén a

BTC dominanciája 70,68%-os volt.

Az Ethereum mindeközben közel 15%-át teszi ki a piacnak a csütörtöki kiugrását követően. Az ETH dominanciája közel 4 százalékponttal emelkedett 2021 kezdete óta.
Az ETH még a BTC-t is túlteljesítette az elmúlt 7 nap során a maga 9,5%-os növekedésével. A második legnagyobb kriptopénz piaci kapitalizációja 10%-kal alacsonyabb, mint rekordárfolyama idején volt, a BTC esetében ez az arány 20%.
A Binance Coin szintén lassú, de biztos növekedést produkál, az év kezdete óta 0,71%-ot nőtt, április 25-én pedig ez a szám 4,17% volt.
A BNB mögött több erőteljes fundamentális tényező is áll, beleértve a Binance platform növekvő ügyfélbázisát, amely az első negyedévben 600 millió dollárnyi BNB-t égetett el.
A top10-en kívül rekedt kriptopénzek piaci részesedése január 1-jén még csak 11% volt, jelenleg pedig a piac 18%-át teszik ki.

Forrás: CoinMarketCap

Az állapotokat kommentálandó Meltem Demirors, a CoinShares kriptobefektetési társaság vezető stratégája elmondta, miszerint ő úgy látja, hogy egyre többen hajszolják a magasabb megtérüléseket, miközben egyre kevésbé veszik figyelembe a kockázatokat.


Demirorsnak az is feltűnt, hogy jelenleg 94 olyan kriptopénz van, amelynek összpiaci értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt. További 7 projekt ér 900 millió dollárt vagy többet.
Az elemzők egyébként megosztottak az altszezon tempóját és időzítését illetően – ez az a piaci periódus, amikor az altcoinok a dollárral és a bitcoinnal szemben is növekedéseket produkálnak.

Ben Lilly, a Jarvis Labs társalapítója és elemzője a Cointelegraph-nak a múlt héten elmondta, miszerint ő nem gondolja úgy, hogy most lenne itt az ideje a bitcoinból altokba átcsoportosítani a pénzeket.
A Filbfilb, a Decentrader kereskedési oktatóplatfrom társalapítója és elemzője azonban úgy gondolja, hogy most egyfajta altcoinrobbanás felé közelítünk.
Az altcoinok összpiaci értéke a cikk írásakor 937 millió dollár volt.

Olvastad már? A Ripple alapítója szerint a bitcoinnak abba kell hagynia a környezet károsítását

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!