A Bitcoinról tartottak előadást az Óbudai és a Corvinus Egyetemeken

-

Csaknem 250 budapesti hallgató vett részt azon az előadáson, amelyet a Cryptofalka alapítója, Honti Roland tartott nemrég az Óbudai Egyetemen. A fő téma a Bitcoin és a kriptopénzek kereskedése volt.
Kriptovaluták és pénzügyi innováció – ezzel a címmel szervezte meg április 19-i előadássorozatát az Óbudai Egyetem, ahol a blokkláncról, adózásról, okosszerződésekről, és a Cryptofalka révén a kriptopénz-kereskedésről is szó esett.

Az eseményből és az egyetemi oktatók felvezetőjéből is világosan látszik, hogy az innovatív technológia egyre inkább beszivárog az akadémiai világba is, amely a Cryptofalka szerint azért is számít fontosnak, mivel az áttörő felfedezések nagyon gyakran az egyetemi kutatások és fejlesztések révén buknak a felszínre.
A Cryptofalka beszámolójából az is kiderült, hogy meghatározó jövőbeni pénzügyi találmánynak tartják a technológiát, amelyet az egyetem felső vezetése is támogat.

Ez a fajta támogatás pedig nem alaptalan, hiszen érdeklődő fiatalokból nincs hiány.
És nincs hiány belőlük a Corvinus Egyetemen sem, ahová folyton visszatérő vendégnek számít a Cryptofalka.
A pénzügyi téma egyik legnevesebb hazai egyetemén a kockázatkezelés témájának berkein belül egy több mint egyórás előadást hallgathattak a diákok a Bitcoinról és annak kereskedéséről.
 

2018 óta oktatnak

A Cryptofalka megalakulása óta készít különféle oktatóanyagokat és útmutatókat, illetve az egyetemeken is jó párszor megfordultak már.
Ahogy azonban cikkükben elmondták, olyan még nem volt, hogy egy napra két egyetemtől is megkeresést kapjanak.
A mostani rendezvénysorozattal kapcsolatban reményüket fejezték ki az iránt, hogy az Óbudai és a Corvinus Egyetemek kezdeményezései hatására a többi hazai felsőoktatási intézmény is felveszi majd a tempót.
A CryptoFalka teljes beszámolóját ide kattintva olvashatjátok el.

Olvastad már? Bitcoin 32500 dollárért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!