A veterán elemző és kereskedő Peter Brandt a jelenlegi esés kapcsán úgy véli, ennél lejjebb is megy még az árfolyam.

A hét végére több fontos támasz-szint is elesett, így rövid távon akár egészen 32500 dollárig lemehet az árfolyam.

A mostani szintet március eleje óta nem láttuk, és természetesen minden elemző előrukkolt a saját jóslatával, hogy mi következik.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Brandt is szeretne venni

A bitcoin visszahúzódásai a kezdő kriptósokat gyakran megrémíthetik, a veteránok viszont ilyenkor egymásra licitálnak, hogy ki tűnik keményebbnek, ahogy csökkennek a számok.

Márpedig az árfolyam letörte az 53 majd az 50 ezer dolláros szintet is, így újra előkerültek a medvés hangok.

Peter Brandt szerint van még esély rá, hogy tovább esik az ár, és el is mondta, ő személy szerint 32501 dollárra tett vételi megbízást.

Hosszú távon, hasonlóan a többi elemzőhöz, Brandt határozottan bikás. Természetesen be is szállt a vitába, hogy akkor most meddig is eshet az ár.

A 46 ezer dolláros szintet támogatók szerint itt felsorakoztak a bálnák, ráadásul Fibonacci szint is húzódik ott. Nehéz dolga lesz a medvéknek, ha tovább szeretnék ütni az árfolyamot.

„Látható a lán adataiból, hogy a 47-49 ezer dolláros zónában hatalmas a vételi szándék, ezért kimondhatjuk, hogy ott egy komoly támasz húzódik.”

Mások is egyetértenek ezzel a nézettel, több hasonlót olvashattunk az elemzők részéről.

„Hozzá kell tennünk, hogy a hálózatot használók száma folyamatosan emelkedik, ez nagyon jó jel. Igen, sok a negatív hang a közösségi médiában, de nem hiszem, hogy bármi ok lenne az aggodalomra a bitcoin árával kapcsolatban.”

A Glassnode adataiból kiderül, hogy most annyi bitcoint utaltak be a tőzsdékre, mint a tavaly márciusi villámzuhanáskor. Viszont minden eddigi bitcoin bullrun nagy visszahúzódásokat is hozott, a mostani sem kivétel.

A mostani korrekció, amely a második nagyobb az első negyedévben történt 42 ezerről való visszaesés óta, ugyanolyan, mint amilyent 2017-ben is láthattunk.

Az altok sem menekülnek

Ahogy a bitcoin pirosba fordul, úgy az altok is szenvedni kezdenek. De lehet, hogy most ez nem fog sokáig tartani.

Ahogy az elemzők rávilágítanak, az ETH a héten ért el új rekordot. Az altok pedig ilyenkor szoktak jobban megindulni, hiszen az újonc kereskedők szerint a bitcoin „túl drága”.

„A piacra most sok friss pénz érkezik. Az új belépők pedig úgy gondolhatják, hogy a BTC túl drága, így inkább az altok felé fordulnak. Vélhetően ez most sem lesz másképp. Emiatt a BTC dominanciája is esni fog, hiszen lesznek altok, akik túl fogják teljesíteni.”

2018 óta a bitcoin piaci dominanciája 50% alá esett most.

Olvastad már? BTC vs. altok: ereszt a lufi? Mi lesz most?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.