BTC vs. altok: ereszt a lufi? Mi lesz most?

-

Ma reggelre ismét vért könnyezünk amikor ránézünk a grafikonokra. Vegytiszta őrület, ami megy? Nem, ez is természetes folyamat, mint az emelkedés. 

Rengeteg új arc érkezett, és kihasználva a lehetőségeket, egyre többen kezdtek kereskedni. Mi több, nem volt elég a BTC hozama, gyorsan rákattantak az altokra.

De ez sem volt elég. Tök logikus volt olyan párt keresni ami jobban megy mint a BTC, ilyen volt pl. a BNB, tehát ha a BNB jobban megy mint a BTC, akkor kell keresni egy párt ami jobban megy mint a BNB. Lol. Ha lenne áttételes kereskedés BNB-páron azt is megtalálták volna.

Tőkeáttételes kereskedéseket, UP-coinokat is sikerült sokaknak megtalálni. Rengetegen égették el a semmibe a készleteiket. Ez mind tanulópénz.

Az utóbbi hetekben meglehetősen nagyot mentek az altok. Hamar jöttek a több száz százalékok. Rengeteg friss pénz került a kriptotérbe.

De ez a pénz nem a BTC-be vándorolt a következő logika miatt:

A BTC 60K volt, ezt duplázni több pénz, mint bármelyik altot duplázni, vagy akár többszörözni. Ennek az lett az eredménye, hogy a BTC éhezik. Igaz az ő mértékével még csak a desszert maradt ki.

Ha a BTC éhezik, az altokból táplálkozik. Valójában még csak most kezd megjönni az étvágya az altokra.

Ezek a korrekciók emlékeztetnek a medvepiac eseményeire:

A BTC esik, az altok zuhannak. A BTC emelkedik, az altok esnek. Aztán a BTC esik újra… Ez megy újra és újra, ami lassan legyalulja az altok 90%-át a semmibe.  Szerencsére most bikapiac van, és ez a korrekció nem tart évekig.

Mivel a BTC-nek a híre nem hoz több pénzt a rendszerbe, abból kell élni ami itt van. Azaz lassan átszivárog annyi a BTC-be hogy heti nézeten egy magasabb aljat produkáljon.

De ez nem lesz elég. Még akkor sem, ha sokan, akik kiléptek BTC-ből USDT-be, itt tuti visszavesznek. Ennél több fog kelleni.

Azaz, továbbra is az altokból is fog táplálkozni a BTC, egészen amíg új bikás ATH-t nem ér el. Ez hírértékkel fog bírni az újabb befektetőknek.

Ekkor végre megjönnek a várva várt friss zsetonok. Első körben BTC-be. De lassan már az altok is kezdenek helyzetbe jönni. Azt azért hozzá kell tennem, vannak altok, amelyek továbbra is menni fognak. Mindig vannak kivételek, amik megyegetnek.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Savanyú a szőlő?

Úgy érzed rosszkor érkeztél a kriptopiacra? Nem. Pont hogy jókor! Az a véleményem, hogy aki röviddel korrekció, vagy medve piac előtt érkezik, az jobban megtanulja a szabadpiaci törvényeket, mint aki épp a felszálló ág kezdetén jön.

Ugyanis ami könnyen jött, könnyen is megy. Aki viszont megízlelte a lehetőségeket, de mégis beragadt a portfóliója, az most árgus szemekkel figyel minden kis árfolyamrezdülést.

Ezek az esések kb. beleégnek a retinába. 😀 Legközelebb már tudni fogják mikor kell lépni.

Intézmények az erőskezű HODL-erek?

Azt látom – bármerre is járok a neten – , hogy a zsenik és az idióták aránya mindenütt nagyjából egyforma. Elég csak az összeesküvés-hívőkre gondolni, vagy az oltásellenesekre.

A félelem és a kapzsiság az intézményi befektetőkre is pont olyan hatással van, mint bárki másra. Ők is tudnak akkora lufit fújni, amit csak les mindenki.

Ami a Bitcoin-befektető intézményt jellemzi, hogy hosszú távon gondolkodik. Viszont ha röviddel a vásárlás után jelentősen esik az ár, ők is pánikolhatnak. Itt ugyanis nincs, aki megmentse őket, mint a bankokat, a mi közös adónkból. Vagy az inflációval, ahogyan most mentenek. Közülük is a gyengék elhullanak, az erősek fennmaradnak.

On-chain vs. Technikai elemzés?

Egyfajta divat lett manapság az on-chain elemzés. Többszázezres Telegram-csoportok figyelik a híreket, hogy épp merre, és mennyi BTC mozog. On-chain adatok szerint az intézmények továbbra is veszik a BTC-t, olyan tárcákba helyezve, ahonnan ritkán van kiutalás.

Azt azért tegyük hozzá, ezek a híres intézményi tárcák nem lehetnek olyan öregek, mivel talán másfél éve kezdtek csak jönni az első fecskék.

Épp ezért ezekre az adatokra nem nagyon támaszkodnék. Jó ha van, össze lehet vetni az árfolyammal, rengeteg egyéb hasznos adat kinyerhető belőlük.

Nem olvastam a hírt, de állítólag Biden extra adót akar kivetni a kriptókra. Állítólag ezért esik az árfolyam. Lol. Ennél bikásabb hír nem is jöhetett volna. Mi történik ha adót emelnek?

Tök egyszerű a válasz: Egyszerűen beépítik az árakba! Ez mindig is így volt, a kriptók sem lesznek kivételek. Ha a BTC-t x% adó sújtja, akkor ez x% árnövekedést jelent majd.

Olvastad már? A Coinbase egy korábbi Google Pay-vezetőt bízott meg indiai ágának vezetésével

Készítette: The-Line


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!