Az Ethereum ETF-ekbe máris 138 millió dollár áramlott

-

Ez a lenyűgöző mennyiség még mindig csak töredéke annak, amit a Bitcoin ETF-ek hoztak az év eleji kanadai megnyitásukat követően.
A világ első tőzsdén kereskedett Ethereum-alapjával (ETF) ezen a héten kezdték meg a kereskedést Kanadában, és egyből kiugró népszerűséget értek el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A három a kanadai ETF 4 nap alatt összesen 138 millió dollárnyi kereskedési összeget halmozott fel.
A Purpose Investments, az Evolve és a CI Global Asset Management által üzemeltetett Ethereum ETF-ek kedden kezdték meg a kereskedést a torontói tőzsdén.
Az ETF-ek olyan befektetési termékek, amelyek lehetővé teszik olyan részvények vásárlását, amelyek közvetlen vagy közvetett módon kapcsolódnak az adott kriptovalutához – jelen esetben az ethereumhoz.
A befektetők egész nap folyamatosan kereskedhetnek velük, mégsem kell aggódniuk a kriptovaluták tartásával járó bajos dolgok miatt, mint például azok tárolása.


Fantasztikusan indult az ETF-ek elstartolása Kanadában. A Decrypt adatai szerint a Galaxy Digital-lal is partnerségben álló CI Global Asset Management összesen több mint 22 millió dollár értékben bonyolított le kereskedéseket. Azóta ez a szám 79 millió dollárra nőtt.
A Purpose első napján 20 millió dollárral, az Evolve pedig 3 millió dollárral kereskedett. A cikk írásakor ezek 54, illetve 5 millió dolláron állnak.

Az örök második?

Ezek a számok nagynak tűnhetnek, azonban ez még mindig töredéke a Bitcoin ETF-ek eredményének: a Purpose Bitcoin ETF-je az első órában 80 millió dollárt kereskedett, az Evolve pedig mindössze két nap alatt 421 millió dollárt gyűjtött össze.
Ezek a példák azt mutatják, hogy valóban van piaci kereslet a kripto-ETF-ek iránt – annak ellenére, hogy az SEC álláspontja szerint az amerikai piacok még nem készültek fel erre.

Az SEC az eddigi összes Bitcoin-ETF-kérelmet elutasította, mivel állításuk szerint a bitcoin piac még mindig könnyen manipulálható.
Mivel Kanadában idén már hat kripto-ETF-et is jóváhagytak, az elemzők szerint az SEC is hamarosan követi a példájukat.
James Seyffart, a Bloomberg ETF-elemzője a múlt héten azt mondta a Decryptnek, hogy az Egyesült Államokban valószínűleg már idén indul Bitcoin-ETF.
Jelenleg az SEC nyolc magas szintű bedványt fontolgat a Bitcoin-ETF-eket illetően. Így, ha az amerikai piac éhsége is olyan, mint Kanadáé, hamarosan újabb rekordok dőlhetnek meg.

Olvastad már? A hszincsiangi szénbánya esete után még jobban látszik a kínai bányászdominancia

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!