Ez a lenyűgöző mennyiség még mindig csak töredéke annak, amit a Bitcoin ETF-ek hoztak az év eleji kanadai megnyitásukat követően.

A világ első tőzsdén kereskedett Ethereum-alapjával (ETF) ezen a héten kezdték meg a kereskedést Kanadában, és egyből kiugró népszerűséget értek el.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A három a kanadai ETF 4 nap alatt összesen 138 millió dollárnyi kereskedési összeget halmozott fel.

A Purpose Investments, az Evolve és a CI Global Asset Management által üzemeltetett Ethereum ETF-ek kedden kezdték meg a kereskedést a torontói tőzsdén.

Az ETF-ek olyan befektetési termékek, amelyek lehetővé teszik olyan részvények vásárlását, amelyek közvetlen vagy közvetett módon kapcsolódnak az adott kriptovalutához – jelen esetben az ethereumhoz.

A befektetők egész nap folyamatosan kereskedhetnek velük, mégsem kell aggódniuk a kriptovaluták tartásával járó bajos dolgok miatt, mint például azok tárolása.

Fantasztikusan indult az ETF-ek elstartolása Kanadában. A Decrypt adatai szerint a Galaxy Digital-lal is partnerségben álló CI Global Asset Management összesen több mint 22 millió dollár értékben bonyolított le kereskedéseket. Azóta ez a szám 79 millió dollárra nőtt.

A Purpose első napján 20 millió dollárral, az Evolve pedig 3 millió dollárral kereskedett. A cikk írásakor ezek 54, illetve 5 millió dolláron állnak.

Az örök második?

Ezek a számok nagynak tűnhetnek, azonban ez még mindig töredéke a Bitcoin ETF-ek eredményének: a Purpose Bitcoin ETF-je az első órában 80 millió dollárt kereskedett, az Evolve pedig mindössze két nap alatt 421 millió dollárt gyűjtött össze.

Ezek a példák azt mutatják, hogy valóban van piaci kereslet a kripto-ETF-ek iránt – annak ellenére, hogy az SEC álláspontja szerint az amerikai piacok még nem készültek fel erre.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az SEC az eddigi összes Bitcoin-ETF-kérelmet elutasította, mivel állításuk szerint a bitcoin piac még mindig könnyen manipulálható.

Mivel Kanadában idén már hat kripto-ETF-et is jóváhagytak, az elemzők szerint az SEC is hamarosan követi a példájukat.

James Seyffart, a Bloomberg ETF-elemzője a múlt héten azt mondta a Decryptnek, hogy az Egyesült Államokban valószínűleg már idén indul Bitcoin-ETF.

Jelenleg az SEC nyolc magas szintű bedványt fontolgat a Bitcoin-ETF-eket illetően. Így, ha az amerikai piac éhsége is olyan, mint Kanadáé, hamarosan újabb rekordok dőlhetnek meg.

Olvastad már? A hszincsiangi szénbánya esete után még jobban látszik a kínai bányászdominancia

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!