Miután a Thodex török ​​kriptotőzsde hirtelen leállította a kereskedést, az esetleges kilépési csalástól való félelem miatt a rendőrség nyolc tartományban 62 embert vett őrizetbe, és további 16 személy ellen adott ki elfogatási parancsot.

A török ​​rendőrség 62 embert vett őrizetbe, miközben jelenleg is tart az állítólagos exit scammel kapcsolatos nyomozás, amely 391.000 felhasználó összesen 2 milliárd dollár értékű befektetését érinti.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, a legnagyobb török ​​kriptotőzsde, a Thodex hirtelen leállította a kereskedelmet és az utalásokat platformján, amit rendőrségi rajtaütésekről szóló jelentések követtek.

Ma a nyolc török ​​tartományban őrizetbe vett 62 fő mellett a rendőrség további 16 személy ellen adott ki elfogatási parancsotírja az Associated Press.

Isztambul legfőbb ügyészsége tegnap bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben a Thodex-felhasználók panaszai nyomán, akik elveszítették a vagyonukhoz való hozzáférést.

Azóta elterjedtek azok a pletykák, miszerint a Thodex tulajdonosa, Faruk Fatih Özer elmenekült az országból azzal a szándékkal, hogy meglopja a felhasználókat a becslések szerint összesen 2 milliárd dollárral.

A lap megerősítette, hogy Özer valóban elhagyta az országot, és Albániában tartózkodik, azonban tagadott minden vádat és állítása szerint üzleti okokból távozott, azért, hogy külföldi befektetőkkel tárgyaljon.

Özer megpróbálta ellensúlyozni a kilépési csalástól való félelmeket. Azt állította, hogy a Thodex egy „mocskos kampány” áldozata, és azzal érvelt, hogy egy kibertámadás miatt állították le a kereskedést.

A tőzsde korábban április 20-án hatórás karbantartási szünetet hirdetett meg.

A Thodex-események egy elég pesszimista időszakban bontakoztak ki a török kriptovaluta-felhasználók számára, ahol egy új, április 30-tól hatályos törvény megtiltja a tulajdonosoknak a kriptoeszközök használatát a fizetésekhez, és megakadályozza a fizetési szolgáltatókat abban, hogy fiat-kriptó átváltást biztosítsanak a tőzsdék számára.

Olvastad már? BTC vs. altok: ereszt a lufi? Mi lesz most?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!