A dél-koreai adóhatóság több mint 1500 adókerülő kriptovalutáit kutatta fel.

A szöuli fővárosi önkormányzat 25 milliárd koreai won, azaz 22 millió dollár értékű kriptopénzt foglalt le az adókerülőktől – méghozzá közvetlenül azok tőzsdei számlájáról – jelentette tegnap a Yonhap helyi hírműsor.

A kiadvány szerint az adóügyi hatóságok 1566 magánszemélyhez és vállalati vezetőkhöz tartozó digitális eszközt tártak fel három kriptovaluta-tőzsdén.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hatóságok a 676 személytől összesen 22 millió dollárt foglaltak le a be nem fizetett adók kompenzálására. Ebből 118 fő már be is fizette tartozásait, kb. 1,12 millió dollárt, hogy visszakapják kriptovalutáikat.

Fogadás a ralira

„A törvényszegő adózók folyamatosan arra kérnek bennünket, ne adjuk el a lefoglalt kriptovalutákat, mert be fogják fizetik az adókat” – mondta a városi önkormányzat illetékese sajtóközleményben.

Kifejtették, hogy a lefoglalás által érintettek valószínűleg a kriptovaluták árának emelkedését várják, és úgy döntöttek, hogy jövedelmezőbb lesz később fizetni az adókat a digitális eszközök megtartása érdekében.

Például egy kórház meg nem nevezett vezetője, aki 11,2 millió dollárnyi kriptovalutát tartogatott, 900.000 dolláros adótartozásából 520.000 dollárt azonnal befizetett, a többit pedig biztosítékkal látta el, arra kérve a kormányt, hogy ne adja el digitális eszközeit.

Érdekes, hogy egy másik magánszemély – aki nagyjából 20.000 dollárral tartozik a kormánynak – kifejezetten azt kérte, hogy legalább két évig ne adják el 2700 dollár értékű kriptopénzeit.

Addigra – magyarázta – a lefoglalt eszközök ára várhatóan annyira megnő, hogy nem csak az adókat fedezi, hanem némi profitot is hoz majd számára.

A lefoglalt kriptovaluták közül a legnépszerűbb a bitcoin volt, ez 19%-ot tett ki, ezt követte a DragonVein és az XRP, mindkettő 16%-kal, valamint az ETH 10%-kal, a Stellar pedig 9%-kal.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az adók egyre magasabbak

Az adók témája egyre érdekesebbnek ígérkezik a kriptovaluta-tulajdonosok körében.

Egy tegnapi, meg nem erősített jelentés szerint új adótörvényt fognak javasolni az Egyesült Államokban, amely az egymillió dollár feletti nyereség esetén akár 43,5%-ra emeli az adókat.

A befektetők azonnal hatalmas mennyiségű eladással reagáltak a hírre, és a piacokat a vörös zóna mélyére küldték.

Ez azt sugallja, hogy jóváhagyása esetén az új törvény komoly nyomást helyezhet a gazdag kriptotulajdonosokra adófizetés terén.

Olvastad már? Az Ethereum ETF-ekbe máris 138 millió dollár áramlott

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!