Nem mindenki tekinti bűnösnek a bedőlt FTX tőzsde alapítóját

-

Sam Bankman-Fried, az FTX alapítója éppen a büntetőperén vesz részt, amelyet feltételezett csalás és sikkasztás miatt indítottak ellene, miután a tőzsde fizetésképtelenné vált, és csődbe ment, tavaly ősszel, sokan mégis megpróbálják pozitív fényben feltüntetni a médiában.

Az FTX 2022 novemberében jelentett csődöt, SBF viszont ez után is több alkalommal adott interjút, amelyekben sokszor a kriptoipar hőseként festették le, ez a lépés viszont felháborodást keltett a web3 közösségben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mások szerint a helyzet egyértelmű, SBF bűnöző, és kétség sem férhet hozzá, hogy része volt a tőzsde tönkretételében.

Az XRP-rajongásról ismert jogász, John Deaton a Twitteren posztolt ezzel kapcsolatban, és elmondta, hogy azok, akik jó szándékú, de félreértett, hibákat elkövető emberként próbálják SBF-et jellemezni, nem igazán alkalmasak arra, hogy mások pénzét kezeljék.

Az ilyen embereknek ráadásul tévéinterjúkban sem kellene szerepelni, hiába számítnak a csődbe ment tőzsde szimpatizánsainak.

A kriptós sajtó nagy figyelmet fordít a tárgyalásra

Az FTX alapítója több vádponttal kénytelen szembenézni, összeesküvés és csalás miatt.

A tőzsde az eltűnt pénzből 7 milliárd dollárnyit tudott előkeríteni, rengetegen vannak viszont olyanok, akik szerint SBF-nek azért is felelnie kellene, amiért az iparági innovációkat ellehetetlenítette.

A jogász Deaton szerint ráadásul a szülei szerepe sem tisztázott az ügyben, és így Joseph Bankman és Barbara Fried szintén jogi felelősséggel kellene, hogy szembenézzen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az FTX jelenlegi vezetősége eljárást szeretne indítani ellenük, jelenleg viszont nincsen semmilyen ügy folyamatban, amelyben SBF szülei érintettek lennének.

Deaton egyáltalán nincsen egyedül a nézetével, amely szerint SBF szüleinek is része volt a tőzsde bedöntésében, több iparági szereplő szintén ugyanezt a véleményt hangoztatja.

A Bloomberg nemrégiben pedig arról írt, hogy a Stanford University teljes egészében visszaadja az FTX által kapott 5,5 millió dollárnyi pénzadományt.


Olvastad már? Vajon ezek az új kripto ICO-k megismételhetik a Bitcoin 2013-as árfolyam ralliját?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!