Ausztrália szabályozni fogja a kriptotőzsdéket, de…

-

Ausztrália nemrég mutatta be a kriptoipar szabályozására vonatkozó tervét egy október 16-án közzétett konzultációs dokumentumban.

A terv szerint az ausztrál szövetségi kormány a kriptoszektort a meglévő pénzügyi szolgáltatási törvények alapján kívánja szabályozni. Nem látja szükségesnek új kriptóspecifikus szabályok kidolgozását.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A dokumentum megemlíti, hogy a kormány csak tőzsdei szinten kívánja szabályozni a szektort.

Röviden, a kormány a kriptotőzsdéket és a szolgáltatókat fogja szabályozni, de a kriptovalutákat konkrétan nem.

A kormány szakpolitikai célja a fogyasztói károk kezelése, ugyanakkor az innováció ösztönzése a kriptoszektorban.

A javasolt szabályok szerint minden olyan kriptotőzsdének, amelynek vagyona meghaladja a 3,2 millió dollárt, vagy magánszemélyenként a 946 dollárt, ausztrál pénzügyi szolgáltatási engedélyt (AFSL) kell majd szereznie az Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottságtól (ASIC). Az ASIC Ausztrália nemzeti vállalati szabályozó hatósága.

Stephen Jones helyettes pénzügyminiszter a tervek szerint az Australian Financial Review Crypto Summiton fogja nyilvánosságra hozni ezeket a régóta várt korlátozásokat.

Szigorú szabályozások lépnek életbe

A szabályozás szigorú előírások betartására kényszerítené a kriptotőzsdéket.

Ezek közé tartozik a szolgáltatások átlátható és becsületes módon történő szolgáltatásnyújtása, az összeférhetetlenség kezelése, az információk közzététele, a pénzügyi jelentések benyújtása, valamint a fizetőképességi és készpénztartalék-követelmények teljesítése.

Az eszközmegőrzési szabályok fokozzák majd a kriptoszektoron belüli fogyasztóvédelmet.

A kormány célja, hogy további kötelezettségeket írjon elő a kriptotőzsdék számára, például a szerződési formák szabványosítását, valamint a letétkezelési szoftverek és a token-tranzakciók szabványainak bevezetését.

Úgy tűnik, hogy ezeket a szabályozásokat más országok kripto szabályozásait követik.

A pénzügyminisztérium adatai szerint minden negyedik ausztrál együttesen több milliárd dollárnyi kriptovaluta fölött rendelkezik az országban működő különböző tőzsdéken keresztül.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezért kritikus fontosságú, hogy a kriptotőzsdék megerősítsék a fogyasztóvédelmet.

A kormány terveiről szóló nyilvános konzultáció december 1-jéig tart. A javasolt jogszabálytervezetet jövőre teszik közzé.

A kriptotőzsdéknek 12 hónapos átmeneti időszak áll majd rendelkezésükre, hogy alkalmazkodjanak az új szabályozási kerethez, amint a szabályok hatályba lépnek.


Olvastad már? Az FTX 5 és fél millió SOL tokent küldött egy staking szolgáltatóhoz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!