Max Keiser szerint a bitcoin lesz a világ tartalékvalutája

-

Max Keiser, kriptopénztámogató és Egyesült Államokbeli hírmondó biztos abban, hogy a bitcoin leváltja majd az amerikai dollárt.

Olvastad már? Már 50 coin és token a CoinCashnél – most 0,99% a váltási díj!

Keiser szerint ez könnyen bekövetkezhet, ha tovább fejlődnek a pénzügyi kereskedőplatformok és újszolgáltatásokat kezdenek kínálni.

A bitcoin lehet a következő tartalékvaluta

Egy híroldal szerint Max Keiser azt mondta március 12-én, hogy a bitcoin lesz a következő valuta, amit a központi bankok használni fognak.
Ezzel le fogja váltani az amerikai dollárt, melyre jelenleg támaszkodnak a pénzügyi intézmények. Keiser szerint sok egyéb tényező is igazolhatja majd jóslatát.
Az egyik ezek közül az, hogy a bitcoin egy decentralizált felületen és blokkláncon fut, emiatt senki sem irányíthatja. Feleslegessé teszi a közvetítőket is a pénzügyi tranzakciókban, amik szükségesek a fiatpénzek esetén. Az emberek egy harmadik fél nélkül küldhetnének egymásnak pénzt.

A SWIFT-et még mindig intézmények irányítják

Kaiser azt is kihangsúlyozta, hogy a pénzügyi intézmények még mindig irányíthatják a SWIFT-et, melyet a határokon átívelő kifizetésekre használnak.
A SWIFT esetén az Egyesült Államok eldöntheti, hogy ki használhatja a globális fizetési rendszert és ki nem. Ezt a bitcoin esetén lehetetlen lenne szabályozni.
A hírmondó szerint az amerikai tőzsde gyenge teljesítménye is a kriptopénzek felé húzza a befektetők érdeklődését. A nagy intézmények, akik több milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkeznek is saját termékeket akarnak indítani a kriptopiacon.
Néhány példa ezek közül a Fidelity Investments, a Julius Baer és az Intercontinental Exchange (ICE)

A bitcoin lehet a digitális arany

Max Keiseren kívül számos egyéb kriptorajongó is úgy hiszi, hogy a bitcoin lehet a digitális arany.
Mike Novogratz, a Goldman Sachs korábbi pénzügyi partnere is így gondolja valamit elmondta, hogy ezt a szerepet az amerikai dollár vagy a kínai valuta nem töltheti be.
Úgy is becsül, hogy a bitcoin árfolyama folyamatosan emelkedni fog és még 2019-ben eléri a 8.000 dollárt.

Elon Musk, a Paypal társalapítója is úgy gondolja, hogy a bitcoin a közeljövőben lecseréli a fiatpénzeket.
Tim Draper, kockázati befektető is, hogy öt éven belül csak a bűnözől fognak fiatpénzt használni. Draper szerint 2022-re a bitcoin árfolyama nagyjából 250.000 dollár lesz.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Changpeng „CZ” Zhao 4 hónap börtönbüntetésre ítélték pénzmosásért

Egy seattle-i bírósági tárgyalóterem vált a kriptopénz-iparág nagy pillanatának színterévé, amikor a Binance korábbi vezérigazgatója, Changpeng "CZ" Zhao négy hónap börtönbüntetést kapott. Az ítélethozatal azt követően...

A Bitcoin bányászok bevétele éves mélypontra süllyed: Kapitulálni fognak?

A Bitcoin bányászok bevételei 2023 eleje óta a legalacsonyabb szinten vannak, bár egy szakértő szerint nem úgy tűnik, hogy szándékukban állna eladni. A Bitcoin-bányászok már kezdik...

Mikortól kezdődik az altcoin szezon és mely kriptovalutákat érdemes előtte megvenni?

Vendégbejegyzés A kevésbé ismert kriptovaluták felfutása gyakran jelzi a piaci változásokat. Miközben az izgatottság 2024-ben fokozódik, a megfelelő kiszemeltek azonosítása döntő fontosságú lehet a kereskedők számára. Ebben...

Mitől esik ma a kriptopiac? 140 millió dollárt likvidáltak az elmúlt 4 órában

A kriptopénzek szerelmesei hullámvasúton találják magukat, mivel a kriptopiac az elmúlt nap során zuhanásba kezdett, és a kereskedők zavartan vakarják a fejüket. Az elmúlt hónapokban a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!